Terra de foc, i de brasa, l'Argentina és mundialment coneguda pels seus rostits de carn. Una gastronomia amb molta presència a Catalunya que ara obra un nou restaurant a Barcelona de la mà d'un equip jove i ambiciós. El Mesaquince no és un argentí qualsevol: és un temple del bon menjar, de la passió per la cuina i un lloc on aprendre que les coses més senzilles, de vegades poden acabar sent les més bones.

Un local especial

El Mesaquince (C/ Muntaner, 189) no és un restaurant convencional. Té taules, cambrers, una barra i serveixen plats típics de la gastronomia argentina, però té una aura especial, una identitat pròpia que el fa molt diferent de qualsevol altre local de la ciutat. El propietari i cap de sala del restaurant, Patricio Costa -Pato, pels amics- i el jove xef i amic de la família, Facundo Reynoso, són els artífexs d'un projecte innovador i ambiciós que eleva els rostits argentins a una categoria superior.

L'interior del Mesaquince és càlid i acollidor / Foto: Alex Froloff
L'interior del Mesaquince és càlid i acollidor / Foto: Alex Froloff

L'interior del local és auster i sobri, però alhora està ple de vida. Es tracta del típic local de l'Eixample; estret, allargat i amb els sostres alts. Un espai gairebé nu, amb les parets de maó i el terra de formigó, que conserva la majoria d'elements típics de l'arquitectura tradicional catalana. Vestit amb mobles de fusta, una il·luminació suau i una música ambient distesa i pausada, l'espai respira calma i tranquil·litat. Una sensació accentuada pel tracte proper i amable que en tot moment et brinda l'equip de sala. En total hi ha quinze taules, contant la barra i la mesa quince, una taula especial que només es pot gaudir si la reserves amb prou temps i per telèfon.

L'alejandro (esquerra) és l'ànima bessona d'en Patricio (dreta) a la sala / Foto: Alex Froloff
L'Alejandro Naclerio (esquerra) és l'ànima bessona d'en Patricio Costa (dreta) a la sala / Foto: Alex Froloff

El paradís carnívor

L'oferta gastronòmica del restaurant consisteix, bàsicament, en peces de carn d'una qualitat extraordinària. Gairebé tota la carn és importada d'Argentina i es cuina a la manera tradicional, però donant-li una volta que eleva el producte final a un altre nivell. La carta, tant de menjar com de vi, pot arribar a ser una mica complicada de llegir, sobretot si no tens gaire clar el nom d'algunes peces. Però l'inconvenient no suposa cap problema perquè l'equip de sala et pot recomanar qualsevol dels quinze plats i quinze vins -a més dels especials fora de carta- en funció del que et vingui més de gust. El pastrami cuinat durant més de cinquanta hores o l''ojo de bife' són alguns dels plats de carn més destacats. A més, la truita de moniato és extraordinària, igual que el flam casolà que se serveix de postres.

La carn és tendra i deliciosa / Foto: Alex Froloff
La carn és tendra i deliciosa / Foto: Alex Froloff

Al restaurant tot gira entorn del número quinze, una xifra especial per a en Patricio. Aficionat al golf de tota la vida, la taula que el seu pare té reservada al club on juguen tots dos és, justament, la número quinze. Una taula que en Patricio havia d'heretar quan el seu pare ho deixés, però que ha arribat abans d'hora gràcies al projecte que engega ara a Barcelona. Mesquince és un homenatge al seu pare, però també una manera de demostrar la seva ambició. Una ambició molt ben portada, amb un projecte intel·ligent, flexible, que s'adapta al client i que es pot gaudir per un preu mitjà de 45 €. De moment només obren al vespre, tot i que els caps de setmana allarguen l'horari fins a quarts de dues de la matinada. Una opció ideal per sopar i quedar-te a fer unes copes abans de sortir de festa amb els amics.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!