Així com la Vil·la Olímpica s’ha recuperat com a epicentre concentrat de gastronomia, amb el projecte del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic amb una dotzena de restaurants d’alt perfil, el Port del Masnou aviat engegarà un projecte per fer lluir el seu enclavament privilegiat en clau gastronòmica, a punt de complir els 50 anys al 2029. Ha albergat oci nocturn, ara en davallada, però a clàssics com el Xarcuteria Coloma se li sumen propostes populars per enamorar un ampli ventall de públic i les seves variades butxaques.

Maduro: un imperi del foc al Port del Masnou

S’hi suma des de fa poc més d’un any el Maduro Steakhouse, un restaurant on gran part de la seva proposta gastronòmica gira al voltant de la cultura de la carn i la brasa, inspirat en la tendència que a Barcelona és tan popular: diversos talls de carn amb diverses procedències i maduracions, amb els greixos amorosits per una bona brasa. El cor del restaurant, aquestes brases roent i de vegades, en flames, és el que primer veu el comensal en arribar a Maduro. El segon, unes vistes privilegiades que, en caure la nit, acaronen a la clientela que decideixen gaudir a les seves dues terrasses, a tocar dels vaixells, gronxant-se per les onades.

Els cabdells de Tudela a la brasa amb salsa tàrtara, anxoves i parmesà del Maduro / Foto: Marta Garreta
Els cabdells de Tudela a la brasa amb salsa tàrtara, anxoves i parmesà / Foto: Marta Garreta

Amb el jove xef Ferran Boldú pilotant aquest imperi del foc, Maduro ofereix una carta curta on es reflecteixen tots els hits actuals, hereus de la cultura del txoko basc, i algun mar i muntanya patri. Així, una bona truita de bacallà, melosa i sucosa que es pot acompanyar amb uns bons pebrots quasi escalivats del Padrón o uns xoricets a la sidra asturiana conviuen amb l’arròs de txuletón de vaca vella fet amb arròs carnaroli (“el que millor absorbeix el brou i els seus aromes”, assegura en Ferran) o una sobrassada mallorquina artesana (“que arriba cada setmana directament de ses Illes”).

L’arròs amb txuletón de vaca vella del Maduro / Foto: Marta Garreta
L’arròs amb txuletón de vaca vella / Foto: Marta Garreta

Ara bé, la gresca per als fans de les maduracions i els orígens comença sota reserva: qualsevol raça, sigui Frisona, Simmental, Hereford o Rubia Gallega, qualsevol maduració (que no sigui extrema, més enllà dels 90 dies) i un gramatge adient per a la quantitat de persones, esperarà la clientela que l’hagi reservat amb antelació, amb l’exterior segellat de forma cruixent gràcies al carbó emprat, el de quebracho, de qualitat superior, que imprimeix matisos fumats. Acompanyar-ho de patates fregides casolanes o caliu o pebrots escalivats o del piquillo farà que l’experiència encara sigui més rodona. I per descomptat, la pedra ben calenta arriba amb la carn, situada al centre de la taula, perquè tothom pugui gaudir del punt de la carn que més li agradi, convertint el blue (quasi cru) al punt, mig feta o feta.

El txuletón de vaca vieja del Maduro / Foto: Marta Garreta
El txuletón de vaca vieja / Foto: Marta Garreta

Els vins formen part indissoluble dels àpats per compartir i gaudir i a Maduro, ho tenen en compte: s’hi troben des de referències de confort, les més conegudes per un ampli espectre de públic i, fora de carta, ampolles de petits productors que faran les delícies dels paladars més curiosos. En definitiva, una experiència democràtica per a totes les butxaques, partint d’un tiquet mitjà de 35 € per persona per enlairar-se fins al topall que hom tingui previst. Una opció més que recomanable per posar en pausa revolucions i deixar-se endur per la pau que transmeten les vistes, amb pàrquing de pagament disponible per a què l’accés i estança, sigui còmode.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!