El barri de Gràcia viu una nova onada d’obertures modernes, des de gelateries (potser és el barri amb un major nombre per quilòmetre quadrat) fins a bars de vins, passant per cafès d’especialitat i restaurants. I tot això està molt bé, però cal no perdre de vista la bodega tradicional, de la que Gràcia també n’és rica, on els preus moderats, el vermut, les tapes i el bon ambient en són els pilars centrals. Així és exactament el Bar Bodega Costa Brava.

La bodega tradicional de Gràcia amb uns mar i muntanya extraordinaris 

El Bar Bodega Costa Brava, catalogat com a establiment arrelat dins de la Guia d’establiments emblemàtics protegits, va obrir les portes ara fa, si no l’erro, 74 anys. Des de l’aleshores ha passat per diverses mans, tal com va passar amb la Bodega Cal Pep, fins a arribar a les de l’Ana Luque i la Carina López, que en tenen cura des del 3 de març de 2020, dia de Sant Medir i festivitat assenyalada al barri.

Ensaladilla Bar Bodega Costa Brava / Foto: Rosa Molinero Trias
L'ensalada russa és un dels plats que ha fet famosa aquesta bodega de Gràcia / Foto: Rosa Molinero Trias

La carta es compon de clàssics de bodega per fer un bon vermut, com ara gildes i d’altres banderilles, anxoves, seitons en vinagre, llaunes i embotits (a destacar una exquisida cecina de Lleó). A més, alguns plats l’han fet famosa, com la seva ensaladilla, el combinat, que pot ser variat o només del mar o vegetal, o la carxofa romana, amb anxova i tomàquet sec.

Cal no perdre de vista la bodega tradicional, de la que Gràcia també n’és rica, on els preus moderats, el vermut, les tapes i el bon ambient en són els pilars centrals. Així és exactament el Bar Bodega Costa Brava, amb una carta farcida de clàssics

Cecina de Lleó amb ametlles Bar Bodega Costa Brava / Foto: Rosa Molinero Trias
Primer pla de l'espectacular cecina de Lleó amb ametlles del Bar Bodega Costa Brava / Foto: Rosa Molinero Trias

A banda, alguns entrepans i també els plats calents que surten de les dues pissarres que hi ha al local. Triem la cassola de cigrons amb gambes i la de mandonguilles amb sípia, que són un mar i muntanya i, per tant, una cosa veritablement abracadabrant.

Cigrons amb gambes Bar Bodega Costa Brava / Foto: Rosa Molinero Trias
Cigrons amb gambes que transmet aquesta sensació de tardor per sucar-hi pa fins a l'última gota / Foto: Rosa Molinero Trias

Quan torni, m’agradarà tastar el seu capipota, la botifarra esparracada amb bolets i les aletes de pollastre a la barbacoa, que si bé se separen una mica de l’ortodòxia d’una bodega de barri, trobo que faran un maridatge perfecte amb un didal (o dos) de vermut.

Mandonguilles amb sípia Bar Bodega Costa Brava / Foto: Rosa Molinero Trias
Més pa, que no en falti, en aquest cas per acompanyar les mandonguilles del Bar Bodega Costa Brava / Foto: Rosa Molinero Trias

Vins a copes i per ampolla, cervesa, taules de marbre, poques i properes, botes de vi, finestra amb ampit i banc, neveres antigues amb porta de fusta, rajola hidràulica al terra, simpatia, eficiència i rapidesa, així són les coses al Bar Bodega Costa Brava.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!