Quan pensem a menjar a primera línia de mar, el primer que ens ve al cap són les guinguetes; espais autèntics a peu de platja on es fa cuina típica de mar. Però les guinguetes són a l'aire lliure, només obren a l'estiu i estan plenes de sorra, així que si vols gaudir d'un bon àpat marítim, a qualsevol època de l'any i sense renunciar a fer-ho a primera línia de platja, el restaurant Barraca de la Barceloneta és la teva opció ideal.

Taules en un mirador

El restaurant Barraca (Pg. Marítim de la Barceloneta, 1) és un dels clàssics del front marítim de Barcelona. Un local que reobre els fogons amb una oferta millorada que manté l'essència del restaurant antic. Es tracta d'un local obert al mar; tot i no estar a peu de platja com una guingueta, la terrassa de fora i la planta baixa oberta al carrer conviden els passejants a ocupar les cadires. El millor de tot, però, s'amaga al segon pis. Un menjador ampli, amb mobles de fusta, una cuina oberta al fons i uns finestrals amb vistes al mar són l'escenari ideal per fer un bon dinar en família. Es tracta d'un menjador renovat i lluminós que inclou un petit espai de terrassa en un racó del segon pis.

La ubicació idònia del restaurant ve acompanyada d'una gran qualitat del menjar que s'hi serveix

Menjador del Barraca
El menjador és càlid i lluminós. / Foto: Cedida

El xef Marcos Bautista i el seu equip són els encarregats de fer màgia a la cuina. Una de les particularitats més curioses del Barraca és el servei de peix sota demanda. Amb 24 h d'antelació, els comensals poden trucar al restaurant per encarregar un peix del mercat i que el xef el cuini de la manera que es vulgui: al forn, a l'orio, a la planxa, bullit... Un servei molt habitual en l'època dels nostres avis que ara és gairebé impossible de trobar a Barcelona.

Marcos Bautista
Marcos Bautista és el xef del Barraca. / Foto: Cedida

Passeig turístic, menjar fantàstic

Que no us enganyi la situació privilegiada del restaurant. Tendim a pensar que els locals ubicats a primera línia de mar són llocs turístics que serveixen paella congelada. Però res més lluny de la realitat. La ubicació idònia del restaurant ve acompanyada d'una gran qualitat del menjar que s'hi serveix. Al Barraca hi tenen entrants clàssics de tota mena -com ara croquetes, ostres o la tradicional bomba de la Barceloneta-, però el punt més fort de la carta són els arrossos i els plats de peix.

Cremós de xocolata amb cor d'avellana
El cremós de xocolata amb cor d'avellana és d'allò més bo. / Foto: Cedida

Menció especial per al cremós de xocolata amb cor d'avellana, un plat dens, intens i gustosíssim

El preu mitjà del local ronda els 40 €, beguda inclosa. El més important a l'hora de pagar un àpat és fer-ho satisfet. I al Barraca s'hi menja d'allò més bé. Tant l'arròs d'ànec com la paella marinera estan cuites al punt i amb uns sabors equilibrats. El peix -en aquest cas el llobarro- no només és tendre i gustós, sinó que ve acompanyat d'unes patates al forn que arrodoneixen un plat boníssim. La cirereta del pastís, però, la posen les postres. Són un pèl cares, però també són exquisides. Menció especial per al cremós de xocolata amb cor d'avellana, un plat dens, intens i gustosíssim.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!