El juliol s'està acabant i això és sinònim de vacances per a molta gent. Ara bé, no tothom pot o vol marxar, així que cal buscar alternatives interessants per fer a Catalunya i Barcelona. Anar de viatge i desconnectar uns dies o setmanes sona molt bé, però la proposta que et portem a continuació no es quedarà gaire lluny. De fet, no caldrà que ni que surtis de la capital catalana per fusionar el millor del sentit visual amb el gustatiu. Es tracta de 3 restaurants d'hotels a Barcelona per gaudir d'una excel·lent gastronomia en uns espais emblemàtics i al cor de la ciutat comtal.

La Terraza del Claris

Excel·lència i producte d'estiu. Amb aquesta doble essència es presenta la carta de La Terraza del Claris (C/ de Pau Claris, 150), un espai refrescant i innovador que proposa una gastronomia molt completa i deliciosa. La família Clos ha retornat a La Terraza del Claris la seva elegància essencial. La nova aposta del director general de Derby Hotels Collection, Joaquim Clos, és recuperar un restaurant clàssic amb productes de temporada, portats fins a la màxima esplendor. De la mà del xef Pedro Salillas, la nova carta és inclusiva, però molt seleccionada, canviant i sense artificis amb grans carns, peixos salvatges, verdures en temporada, i molta tècnica i creativitat.

21.CLARIS.©Arduino Vannucchi
Un dels plats de La Terraza del Claris / Foto: Arduino Vannucchi

Són plats referents i atemporals com el filet Rossini o el turbot a la bilbaïna, juntament amb exquisides receptes que passen per la subtil interpretació del xef. El vitello tonnato, la vichyssoise amb un toc de cranc i caviar, el caneló de llamàntol a la bullabesa i les vieires amb bacó són exemples dels millors sabors del mar i de la terra que es poden trobar a La Terraza del Claris.

Le Méridien Barcelona

L'Hotel Le Méridien Barcelona, ​​ubicat en un dels veïnats més creatius de la ciutat, Les Rambles, on l'art contemporani es pot admirar a cadascuna de les seves estades. Convida hostes, turistes i veïns locals a submergir-se en un estiu ple de sabor i lleure amb la seva nova oferta gastronòmica i una proposta d'activitats i plans irresistibles. Le Méridien, que es vesteix de colors estiuencs durant la temporada d'estiu, ofereix una experiència de luxe amb activitats creatives, habitacions i serveis especialitzats, des del juny fins al setembre, per transportar un estiu de somni a la ciutat comtal sota un ambient mediterrani inspirat per l'encant de la costa blava.

Le Méridien Barcelona
L'arròs més especial de Le Méridien Barcelona / Foto: Cedida

Sota una presentació moderna i sofisticada, els nous plats que protagonitzen la carta del restaurant CentOnze (Les Rambles, 111), l'establiment exclusiu ubicat a l'interior de l'hotel, ofereixen l'oportunitat de gaudir dels sabors típics de la gastronomia mediterrània amb una combinació de tradició i innovació. Per complaure els paladars més exigents i convertir els dinars i sopars en una parada obligatòria durant l'estiu, el restaurant compta amb una àmplia varietat d'exquisits plats ideats pel xef Devis Vici, tots ells, elaborats amb productes locals i de proximitat procedents del famós Mercat de La Boqueria, a 111 passos de l'hotel.

Entre els nous plats destaquen la punxa de presa ibèrica marinada a la graella amb compota d'all i pa toscà, l'arròs especial mar i muntanya de pop i cua de toro, faves de temporada fumades amb pètals de tomàquet o la mongeta Santa Pau, saltada amb herbes fresques. Per als amants de les postres, ofereixen també inigualables noves receptes com, ‘La Plaza 111’, crema de llimona, gel de menta, gelat de llimona i crumble bru o el seu espectacular “xuxo” farcit de crema de pistatxo, gelat de iogurt i mel, entre altres. L'estiu és sens dubte a Le Méridien Barcelona, ​​on gaudir d'una experiència culinària inoblidable que sorprendrà pels sabors, colors i aromes reflectits a cada plat i per un programa d'activitats pensats per combatre la calor de l'estiu i gaudir d'agradables vetllades.

NH Collection

NH Collection Barcelona Constanza comença la temporada estiuenca amb l'obertura de la nova terrassa, situada a peu de carrer, als Jardins Sant Joan de Déu. Després d'un projecte decoratiu de remodelació, l'hotel estrena un espai exterior que promet convertir-se en un dels llocs de moda a Barcelona durant l'època estival, tant per als locals, com per a turistes. Amb un clar disseny contemporani i versàtil, aquesta nova terrassa brinda als assistents un ambient relaxat i acollidor amb diverses zones per gaudir-ne. La seva distribució, repartida en 225 metres quadrats, compta amb una zona de taules per gaudir d'un tranquil dinar o sopar, així com amb una àrea de sofàs per gaudir del teu combinat preferit al costat de la millor companyia. Aquest espai compta a més amb una part coberta, ideal per a quan el temps no acompanyi, a més de l'altra oberta amb para-sols i nombroses plantes que recreen un ambient completament tropical. Sens dubte, un nou oasi urbà al centre de Barcelona.

NH Collection Constanza Gastronomy
Una de les meravelles a tastar de GoXO / Foto: Cedida

Pel que fa a la gastronomia, la nova zona exterior de NH Collection Constanza compta amb una gran varietat d'opcions disponibles durant tota la jornada. Des de començar el matí amb un esmorzar complet, gaudir al migdia d'un refresc i un snack, i degustar un menú mediterrani per dinar, fins a acabar amb els millors còctels d'autor durant el capvespre i la nit. Per als dinars i sopars, la terrassa presenta un complet menú amb nombroses delícies gastronòmiques, entre les quals destaquen la gilda Constanza, el salmorejo d'alvocat i cogombre amb la seva picada d'ou eco i la broqueta de contracuixa de pollastre. Per endolcir el paladar, s'ofereix una selecció de postres com la torradeta de Santa Teresa temperada amb gelat de llet merengada i canyella.

Així mateix, també hi ha oportunitat de descobrir i gaudir al renovat espai dels deliciosos sabors de GoXO, el restaurant d'alta cuina fast food del xef Dabiz Muñoz, situat a l'interior de l'hotel. A més, per celebrar el començament de l'estiu de la millor manera i gaudir de la nova terrassa, l'hotel presenta una programació d'originals sessions de DJ que tindran lloc els dimecres de juliol, de 19.00 a 23.00 h. A més, el primer dimecres de cada mes, l'hotel convidarà els primers 50 assistents a gaudir d'un còctel amb un toc estiuenc.