El màrqueting és una eina realment útil per captar l'atenció dels clients. Una de les millors maneres d'aconseguir-ho és a l'hora d'escollir el nom del restaurant o del bar. Tot i que la gran majoria són noms convencionals, sempre hi ha algú que aposta per l'enginy i la broma. A continuació, una llista amb els bars i restaurants de Barcelona i Catalunya amb noms originals i divertits.

1. Paco Meralgo

Pa comer algo. Amb aquesta broma, Paco Meralgo proposa una forma diferent de picar. En seure a dinar o a sopar només cal deixar-se sorprendre per l’originalitat i la qualitat de les tapes, mitges racions i “montaditos” fets i servits a l’instant. La transformació del local, les taules elevades amb tamborets i la decoració minimalista han facilitat a aquest espai un aire agradable i despreocupat on poder picar tapes i racions sense renunciar a la qualitat i exquisidesa del menjar de restaurant.

📍 C/ de Muntaner, 171, Barcelona

2. Vegans N' Roses

Simulant el nom de la banda de rock nord-americana Guns N' Roses, aquest restaurant vegà de Sitges situat a davant del mar, ofereix un menjar vegà de molta qualitat, mediterrani i 100% ecològic. A més, condimenten l'espai amb música i dansa. 

📍 Port Ginesta, 102, Sitges

3. Marco Pollo

Emulant el mercader i viatger Marco Polo, i la relació amb el pollastre, aquest restaurant de Roses ha aconseguit captar l'atenció dels que hi passen per davant i treure'ls el somriure. Aquest restaurant permet tastar un bon treballat pollastre. A més, pots degustar la seva extraordinària sangria.

📍 C/ dels Pescadors, 30, Roses

4. Potala

El restaurant tibetà Potala va obrir les portes l'any 2003. Els propietaris són una família que tenen una part de descendència tibetana i una altra de nepalès. Per això els seus plats tenen aquesta doble fusió, ja que han anat desenvolupant els seus plats any rere any. Potser per casualitat en aquest cas, però el nom fa riure perquè "potar" s'associa a vomitar, i aparegut en el nom d'un restaurant és una aposta arriscada, però que pot funcionar molt bé.

📍 C/ d'Aragó, 397, Barcelona

5. Denassus

Restaurant barceloní amb terrassa a peu de carrer, que ofereix tapes i plats principals versionats, així com una extensa carta de vins. Quan la qualitat del menjar és molt bona diem: "Això està de nassos". Amb aquesta broma juga aquest local que proporciona una gran varietat de vins i tapes informals.

📍 C/ de Blai, 53, Barcelona

6. BBT Otra

A l'estil d'"una altra ronda", aquest bar ha trobat un nom ben enginyós i ideal per si els clients arriben assedegats. Es tracta d'un local especialitzat en tapes variades i casolanes, entrepans, plats combinats.

📍 C/ del Mariscal Cabanes, Badalona

7. Pastelosofía

Si la filosofia de la teva vida és treballar en una pastisseria o fer pastissos, segurament no hi hauria millor nom per promocionar-te. Aquesta és una pastisseria saludable sense gluten i també sense lactosa que s'adapta als diferents estils de vida. Aprofiten les propietats nutricionals de productes com les fruites, les verdures, els fruits secs i les espècies. El resultat és una pastisseria més digestiva, més nutritiva i energètica, més saborosa i més natural i, per tant, més saludable i apta per a un nombre més gran de públic.

📍 C/ de Ferran Turné, 16, Barcelona

8. Ditifet

"Dit i fet, reservem aquí". Amb aquesta picaresca, el Ditifet és un restaurant amb una cuina que gira al voltant del producte de temporada. Dins la senzillesa, la seva proposta us farà redescobrir sabors que han quedat en l’oblit. Deliciosos plats a un preu molt assequible per gaudir de l'alta cuina.

📍 C/ dels Calderers, 10, Girona

9. La Mafia se sienta a la mesa

Amb aquesta frase provocadora i sense embuts, es presenta aquesta cadena de restaurants italians que fan mofa de la clàssica fama de la màfia a Itàlia. Els locals es basen en una decoració elegant i picades d'ullet a l'estètica de la màfia en cadena de restaurants de cuina italo-mediterrània.

📍 Pl. de Santa Anna, 6, Mataró

📍 C/ de Figuerola, 24, Girona

📍 C/ de Mataró, 6, Vic

10. Kalàvia

No hi ha res com el menjar de Ca l'Àvia, aquelles delícies que enamoren a tota la família. Aquest bar de Reus s'ho ha pres al peu de la lletra i ha provat d'atreure la clientela amb un nom ben original i graciós per provocar la nostàlgia més culinària a tots els comensals. Pel que diuen els clients, el menjar s'hi deu apropar al que fan les àvies a casa seva.

📍 Carreró del Gas, 21, Reus