Aquesta entrada no és més que un recordatori. Qui no ha esmorzat mai xurros o melindros amb xocolata?... encara que sigui després d'haver sortit de festa tota la nit, ja m'enteneu. O potser, ara em direu que tota la vida heu pres xocolata calenta per berenar a casa vostra. I jo m'ho creuré.

La xocolata calenta, generalment, és un berenar (o esmorzar) molt apreciat per la canalla i també pels adults, sobretot a l'hivern... quan arribem a casa amb les mans congelades.  

 

Ingredients

300 gr. xocolata calenta en pols 

1/2 litre de llet

El que més us agradi per sucar (magdalenes, pa de pessic, brioix, xurros, etc...)

Preparació
1.
xocolata calenta pas1

Com us he comentat... he utilitzat una xocolata calenta que em van regalar per haver guanyat un concurs de receptes.

2.
xocolata calenta pas2

Pesarem la xocolata.

3.
xocolata calenta pas3

Escalfeu 3/4 parts de la llet en un cassó fins que bulli.

4.
xocolata calenta pas4

La quarta part de llet freda... la barregeu bé amb la xocolata, en fred.

5.
xocolata calenta pas5

Utilitzeu una varilla.

6.
xocolata calenta pas6

Remeneu-lo bé, fins que no quedin grumolls... i reserveu.

7.
xocolata calenta pas7

Ho acompanyaré amb unes tires de pa de pessic que m'han sobrat de fer un pastís.

8.
xocolata calenta pas8

A mi m'agrada més així, sol, que amb xocolata.

9.
xocolata calenta pas9

Esperem fins que bulli la llet.

10.
xocolata calenta pas10

Ara barregem la preparació en fred amb la llet calenta.

11.
xocolata calenta pas11

Remeneu-lo bé durant un estona. Poc a poc, que no s'enganxi del cul.

12.
xocolata calenta pas12

Un cop arrenqui el bull... ja ho podrem parar... i servir.

13.
xocolata calenta pas13

Suqueu el pa de pessic.

14.
xocolata calenta pas14

Vist així, si que fan ganes de tastar-lo.

15.
xocolata calenta pas15

I a les criatures... tasses de criatures, clar.

16.
xocolata calenta pas16

Suquem uns "xurros", o que?

17.
xocolata calenta pas17

Bon Profit!