Avui tenim unes postres molt fàcils de fer, versàtils, suaus al paladar, amb unes possibilitats decoratives infinites. S'elabora amb nata, llet, sucre, vainilla i gelificant, i se sol adornar amb melmelades de fruites vermelles. Se sol servir coberta de salsa de fruites vermelles.

La beina de vainilla es pot substituir per quatre cullerades d'aroma de vainilla. Si poseu quatre fulles de gelatina la textura que obtindreu serà semblant a la d'un flam, però algunes persones prefereixen que sigui més semblant a la d'un iogurt, aleshores cal posar-ne tres únicament. La quantitat de sucre es pot adaptar al gust de personal de cadascú. La recepta tradicional és amb nata, però hi ha gent que substitueix la meitat de la nata per llet, per a obtenir una recepta amb menys greixos. També es poden fer variants més originals, com la d'avui, amb cacau, però la trobareu feta amb llet de coco, amb salsa de mango, cafè soluble, mel, etc.. Som-hi!

Ingredients

500 ml de nata per muntar (33% de greix)

100 g de sucre

4 fulles de gelatina

80 g de cacau en pols

la polpa d'una beina de vainilla

 

Variants:

Podeu fer servir aroma de vainilla en comptes de la polpa de la beina de vainilla

Podeu fer exactament igual sense cacau (versió més tradicional)

S'hi poden posar unes cullerades de mel al bullir la nata

Poder barrejar llet amb nata (al 30%-70%)

S'hi pot afegir un raig de licor

Preparació
1.
panacota xocolata pas1

Prepareu els ingredients.

2.
panacota xocolata pas2

Poseu les fulles de gelatina a hidratar en un bol amb aigua.

3.
panacota xocolata pas3

Les heu de tenir almenys 10 minuts.

4.
panacota xocolata pas4

Mentrestant, poseu la nata a bullir.

5.
panacota xocolata pas5

Hi aboqueu el sucre dins.

6.
panacota xocolata pas6

En el meu cas faré servir una beina de vainilla, però podeu emprar essència de vainilla.

7.
panacota xocolata pas7

Rasqueu la polpa de vainilla i tireu-la dins la nata. Espereu fins que arrenqui el bull i ho pareu.

8.
panacota xocolata pas8

Peseu-lo amb una bàscula.

9.
panacota xocolata pas10
10.
panacota xocolata pas11

Remeneu-ho bé.

11.
panacota xocolata pas12

Ha de quedar totalment integrat.

12.
panacota xocolata pas13

A continuació heu d'afegir les fulles de gelatina que heu hidratat prèviament.

13.
panacota xocolata pas15

I ara si, les poseu dins la nata amb el cacau encara calents.

14.
panacota xocolata pas16

Remeneu-ho bé fins que la gelatina quedi completament fosa.

15.
panacota xocolata pas17

A continuació, coleu tota la barreja. Sempre és important fer-ho per si us ha quedat un tros de beina de vainilla per exemple.

16.
panacota xocolata pas18

Deixeu reposar la panacota calenta a temperatura ambient.

17.
panacota xocolata pas19

Un cop sigui pràcticament freda ja podeu escudellar la barreja. Prèviament és important untar lleugerament amb oli els gots per poder-los desemmotllar més fàcilment després.

18.
panacota xocolata pas20

Repartiu-ho bé.

19.
panacota xocolata pas21

La idea no és omplir aquests gots, si no fer-los servir de motlle. Ara deixeu-los refredar completament i llavors reserveu-los a la nevera una bona estona. La gelatina ha de quallar. Amb quatre hores és suficient, però podeu fer-los el dia abans sense problemes.

20.
panacota xocolata pas22

Ara, amb l'ajuda d'un ganivet, desemmotlleu-ho.

21.
panacota xocolata pas23

I decoreu el plat al gust. Jo l'he acompanyat de fruits secs i nata, amb una mica de xocolata desfeta i granet de xocolata per sobre també. La decorativa menta sempre aporta frescor i aroma al plat.

22.
panacota xocolata pas24

Què bona i suau!

23.
panacota xocolata pas25

Bon profit!