Val, val, que si, que estic una mica enganxat als woks... ho reconec, però és que no me'n canso mai ni de cuinar-los ni de menjar-los. Sabeu què passa? Que a l'estiu, i amb aquestes calorades... no ve massa de gust fer guisats complexos i de digestió pesada.... busquem menjars una mica més lleugers i pràctics de cuinar.

Els woks s'han de fer i menjar al moment. Podem deixar-ho tot preparat, però no cuit, perquè sobretot les verdures s'estoven... i canvia el sabor. És important que les verdures quedin cruixents en un wok.

Ingredients

1/2 pebrot vermell

2 talls de vedella (filet)  

250 gr. gambes pelades

1 pebrot verd

1 ceba

10 espàrrecs verds

1 trocet d'api  

Salsa sukiyaki

Salsa soja

Gingebre  

Curri  

Llavors de sèsam  

Pebre vermell dolç  

Fideus xinesos

Oli d'oliva

Sal

Preparació
1.
wok gambes vedella al curri pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
wok gambes vedella al curri pas2

Tot ben colocadet per a fer la foto de marres, jeje.

3.
wok gambes vedella al curri pas3

Rentem bé tota la verdura.

4.
wok gambes vedella al curri pas4

Picarem bé l'api. Interessa notar el sabor, però no trobar-te un tros gros d'api a la boca. Millor no abusar.

5.
wok gambes vedella al curri pas5

En canvi, el pebrot i la ceba sí que els tallarem més aviat a trossos grans.

6.
wok gambes vedella al curri pas6

Els espàrrecs tallats a trossets macos, no els piqueu massa.

7.
wok gambes vedella al curri pas7

Quan tinguem el wok ben i ben calent... un xorret d'oli, ben repartit i tirem els pebrots i la ceba.

8.
wok gambes vedella al curri pas8

Remenem bé... i tirem un xorret de salsa sukiyaki.

9.
wok gambes vedella al curri pas9

Mentres, anirem tallant la vedella a tires.

10.
wok gambes vedella al curri pas10

Així.

11.
wok gambes vedella al curri pas11

Aprofitem per adobar la carn amb força gingebre en pols...

 

 

12.
wok gambes vedella al curri pas12

... mentres, es van torrant les verdures...

13.
wok gambes vedella al curri pas13

... afegim també unes llavors de sèsam a la carn. Ens interessa torrar les llavors amb la carn, perquè tots dos ingredients es fan molt ràpid... i combinen molt bé...

14.
wok gambes vedella al curri pas14

Reservarem els pebrots i la ceba en un bol apart... que quedin cruixents, eh?... no deixeu que es facin molt.

15.
wok gambes vedella al curri pas15

Afegim unes gotes d'oli... i fem els espàrrecs amb l'api... i un polsim de sal.

16.
wok gambes vedella al curri pas17

Seguidament afegim la carn i remenem bé... un parell de voltes....

17.
wok gambes vedella al curri pas18

... i tirarem un xorret de salsa de soja...

18.
wok gambes vedella al curri pas19

... veureu com emanen unes olors increïbles... amb el sèsam i la soja... jeje...

19.
wok gambes vedella al curri pas20

... ho reservem tot junt en el mateix bol... i preparem el wok un altre cop...

20.
wok gambes vedella al curri pas21

Ja tenia les gambetes pelades rentades. Les salarem i les arrebossarem de curri. La quantitat de curri... doncs segons vulgueu. Si us agrada però no us apassiona... amb un parell de cullerades n'hi haurà prou. Si no... foteu-li 3 o 4.

21.
wok gambes vedella al curri pas22

Les saltegem bé.

 

 

22.
wok gambes vedella al curri pas23

Quan ja canviïn el color...

23.
wok gambes vedella al curri pas24

... tirarem una mica de pebre vermell dolç, més que res per donar color.

24.
wok gambes vedella al curri pas25

Ho remenem una mica i ja podrem incorporar tot el que havíem reservat.

25.
wok gambes vedella al curri pas26

... fuassss....

26.
wok gambes vedella al curri pas27

A banda, prepararem els fideus xinesos.

27.
wok gambes vedella al curri pas28

Ja sabeu, escalfeu aigua amb sal... i quan bulli els tireu....

28.
wok gambes vedella al curri pas29

... pareu el foc... i espereu 4 minuts de rellotge.

29.
wok gambes vedella al curri pas30

Ja els podeu escórrer.

30.
wok gambes vedella al curri pas31

Un cop estiguin ben escorreguts....

31.
wok gambes vedella al curri pas32

... els incorporem al wok...

32.
wok gambes vedella al curri pas33

... i ho saltegem tot plegat...

33.
wok gambes vedella al curri pas34

Què bo!

34.
wok gambes vedella al curri pas35

Aquest suquet que queda al fons és el que han d'absorbir els fideus... i captar tots els aromes que hi ha.

35.
wok gambes vedella al curri pas37

Ja els podem servir.

36.
wok gambes vedella al curri pas38

Aquestes fotos és millor no mirar-les si encara no heu dinat... quina gana, senyor!

37.
wok gambes vedella al curri pas39

Si voleu que piquin una mica (com he fet jo), podeu canviar el pebrot vermell dolç pel picant.

38.

S'han de menjar amb "palillos", clar, si en sabeu.