He barrejat la tècnica del wok amb un estofat tradicional. Que dius... vaja una parida. Doncs si, segurament. El que he fet ha estat coure els ingredients en el wok però al finalitzar, en comptes de servir-ho directament amb la carn feta a la planxa, he incorporat un brou de pollastre i he estofat el plat per coure la carn i deixar-la ben toveta. Que no és cap descobriment, vaja.

El resultat ha estat una mena de brou de carn xinès... boníssim, que he acompanyat d'uns clàssics "noodles" o fideus xinesos. Espero que us agradi... a mi, tota aquesta mena de plats, sempre em venen de gust. 

Ingredients

300gr. de carn de vedella tallada fineta (per fer tires)

4 pebrots verdes  

1 ceba  

1 cullerada de farina de blat de moro "Maizena"  

1 cullerada de salsa de soja  

1 cullerada de salsa per wok

1 cullerada de salsa Sukiyaki  

1 litre de brou de pollastre/au  

aigua

oli d'oliva

sal

Preparació
1.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas2

La vedella, com més tendre sigui millor.

3.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas3

Els xampinyons els tallarem a llesques gruixudes.

4.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas4
5.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas5
6.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas6
7.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas7

De seguida que canviï de color...

8.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas8

... el reservem en una "rabanera" d'aquestes.

9.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas9

Ara fem el mateix amb la ceba.

10.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas10

Que el foc sigui ben fort...

11.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas11

Mentre es fa la ceba, prepararem un got amb un got de farina de blat de moro...

12.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas12

... aquesta quantitat farà espesir la nostre salsa... i lligarà tots els ingredients...

13.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas13

... ara hi afegirem la soja...

14.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas14

Una cullerada de salsa de soja concentrada....

15.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas15

... una cullerada de salsa per wok sukiyaki...

16.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas16

... i una cullerada de salsa indonesa Kejap manis...

17.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas17

Barregeu-lo bé amb la cullera...

18.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas18

... fins a obtenir una salsa fosca i ben lligada...

19.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas19

Ja tenim la ceba daurada...

20.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas20

... que també reservarem juntament amb el pebrot.

21.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas21

Ara fem el mateix amb els xampinyons... prèviament salats. Si cal afegiu-hi unes gotes més d'oli.

22.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas22

I també els reservem.

23.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas23

Ara tallarem la nostre carn de vedella a tires fines com aquesta.

24.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas24

La saltegem salada amb el wok ben fort.

25.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas25

Quan tingui aquest coloret rosadet...

26.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas26

... ja hi podem afegir tota la verdura reservada.

27.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas27

La barregem bé durant un parell de minuts.

28.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas28

Tirem la barreja de salses que havíem preparat i mig got d'aigua.

29.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas29

Ara només heu de barrejar-ho tot durant 2 o 3 minuts més. Aquí podrñiem acabar el plat. De fet, això seria un wok en tota regla. Però ara he volgut estofar-ho tot plegat... per a fer una mena de guisat xinès... amb abundant brou.

30.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas30

Escalfarem una mica d'aquest brou de pollastre i l'afegirem al nostre guisat.

31.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas31

Ho saleu al gust i ho deixeu coure uns 30-35 minuts, fins que la carn estigui tova. Veureu com la ceba i el pebrot pràcticament es redueixen a menys de la meitat, però que els sabors lliguen molt més.

32.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas32

I ja el podem servir. Jo l'he acompanyat d'uns fideus xinesos i una mica de soja.

33.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas33

Es poden utilitzar els "sticks", però és probable que us faci falta una cullera o, com a mínim, un bon tros de pa per sucar aquesta salseta tan bona.

34.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas34

He aconseguit el que buscava: un guisat xinès.

35.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas35

La carn es desfà i el gust és peculiarment atractiu. Nanos, si no experimentem a la cuina... no aprendrem coses noves!... i que consti que també m'equivoco de tant en tant, eh?

36.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas36

Si voleu, també ho podeu servir fent un llit de fideus i la carn a sobre. D'aquesta manera els fideus s'impregnen de tota la salseta.

37.
wok estofat vedella pebrot xampinyons pas37

Bon Profit!