Un altre dels meus woks, jeje. Es que últimament m'estic aficionant molt. En aquesta ocasió, he comprat fideus d'arròs i bolets xinesos Shiitake, que m'encanten. I què és el Shiitake?... doncs és el rei dels bolets orientals.
Aquest plat me l'he inventat. O dit d'un altre manera, l'he fet amb el que tenia a la nevera, i es que d'això es tracta, de no llençar menjar, no?
300 gr. fideu d'arròs
1 pit de pollastre
50 gr. shiitake hidratat
salsa KetJap Manis
salsa Sukiyaki
gingebre fresc
pebre vermell picant
1 ceba tendre
1/2 pebrot vermell
1 pebrot verd
1/2 albergínia
1/2 porro
julivert
oli d'oliva
sal
![wok fideus darros shiitake pas1 wok fideus darros shiitake pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/77/48/wok-fideus-darros-shiitake-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients. Netegeu bé amb aigua tota la verdura.
![wok fideus darros shiitake pas2 wok fideus darros shiitake pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/77/87/wok-fideus-darros-shiitake-pas2.jpeg)
Utilitzaré uns fideus d'arròs de la marca Go-Tan.
![wok fideus darros shiitake pas3 wok fideus darros shiitake pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/78/53/wok-fideus-darros-shiitake-pas3.jpeg)
La nit abans, posarem els bolets Shiitake a hidratar, en un bol amb aigua.
![wok fideus darros shiitake pas5 wok fideus darros shiitake pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/79/70/wok-fideus-darros-shiitake-pas5.jpeg)
Utilitzarem també gingebre fresc, que avui en dia el podeu comprar a la vostra verduleria habitual.
![wok fideus darros shiitake pas6 wok fideus darros shiitake pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/80/18/wok-fideus-darros-shiitake-pas6.jpeg)
Aquí tenim la salsa KetJap Manis que, com ja us he comentant, és una salsa de soja dolça que utilitzen per a fer woks a Indonèsia.
![wok fideus darros shiitake pas8 wok fideus darros shiitake pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/81/11/wok-fideus-darros-shiitake-pas8.jpeg)
Picarem tota la verdura en juliana.
![wok fideus darros shiitake pas9 wok fideus darros shiitake pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/81/50/wok-fideus-darros-shiitake-pas9.jpeg)
Tallarem el pit de pollastre a tires petites. Jo utilitzo unes tisores millor.
![wok fideus darros shiitake pas11 wok fideus darros shiitake pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/81/89/wok-fideus-darros-shiitake-pas11.jpeg)
Pelarem el gingebre i el deixarem apunt per ratllar-lo amb un ratllador.
![wok fideus darros shiitake pas12 wok fideus darros shiitake pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/82/28/wok-fideus-darros-shiitake-pas12.jpeg)
Tirem un raig d'oli d'oliva al wok i el movem de forma que es mullin bé totes les parets.
![wok fideus darros shiitake pas13 wok fideus darros shiitake pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/82/67/wok-fideus-darros-shiitake-pas13.jpeg)
Quan comenci a fumejar... tirem la verdura més dura de cocció (els pebrots i la pastanaga), i donem un parell de voltes. La idea és saltar.
![wok fideus darros shiitake pas14 wok fideus darros shiitake pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/83/06/wok-fideus-darros-shiitake-pas14.jpeg)
Seguidament, incorporem la resta de verdures (l'albergínia, el porro i la ceba tendre).
![wok fideus darros shiitake pas15 wok fideus darros shiitake pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/83/45/wok-fideus-darros-shiitake-pas15.jpeg)
Ara tirarem un parell de cullerades grans de salsa KetJap Manis.
![wok fideus darros shiitake pas16 wok fideus darros shiitake pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/83/84/wok-fideus-darros-shiitake-pas16.jpeg)
Ho remenem tot bé i ho mantenim una estona al foc.
![wok fideus darros shiitake pas17 wok fideus darros shiitake pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/84/23/wok-fideus-darros-shiitake-pas17.jpeg)
Ho reservarem en un bol.
![wok fideus darros shiitake pas18 wok fideus darros shiitake pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/84/62/wok-fideus-darros-shiitake-pas18.jpeg)
Ara, tirarem unes gotetes més d'oli i sofregirem el pollastre que hem marinat amb sal i pebre vermell picant.
Un parell de voltes...
![wok fideus darros shiitake pas20 wok fideus darros shiitake pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/85/40/wok-fideus-darros-shiitake-pas20.jpeg)
... i seguidament ja podem incorporar els bolets.
![wok fideus darros shiitake pas21 wok fideus darros shiitake pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/85/79/wok-fideus-darros-shiitake-pas21.jpeg)
Els més petits els he fet directament per la meitat.
![wok fideus darros shiitake pas22 wok fideus darros shiitake pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/86/21/wok-fideus-darros-shiitake-pas22.jpeg)
Ara li tirarem una mica de gingebre (al gust). Jo he posat la meitat d'aquest tros.
![wok fideus darros shiitake pas23 wok fideus darros shiitake pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/86/81/wok-fideus-darros-shiitake-pas23.jpeg)
A continuació, un xorret de salsa per a wok Sukiyaki.
![wok fideus darros shiitake pas24 wok fideus darros shiitake pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/87/20/wok-fideus-darros-shiitake-pas24.jpeg)
I remenem bé, que no se'ns cremi sobretot...
![wok fideus darros shiitake pas27 wok fideus darros shiitake pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/87/59/wok-fideus-darros-shiitake-pas27.jpeg)
Incorporem el julivert picat...
![wok fideus darros shiitake pas28 wok fideus darros shiitake pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/87/98/wok-fideus-darros-shiitake-pas28.jpeg)
En una olla a banda, hem bullit dos litres d'aigua amb una mica de sal i unes gotes d'oli.
![wok fideus darros shiitake pas29 wok fideus darros shiitake pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/88/37/wok-fideus-darros-shiitake-pas29.jpeg)
Quan bulli, parem el foc i tirem els fideus. A partir d'aquest moment heu de cronometrar 4 minuts de cocció (amb el foc apagat, eh?). De fet, només s'han d'escaldar.
![wok fideus darros shiitake pas30 wok fideus darros shiitake pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/88/76/wok-fideus-darros-shiitake-pas30.jpeg)
Un cop passat aquest temps, els posem en un colador.
![wok fideus darros shiitake pas31 wok fideus darros shiitake pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/89/15/wok-fideus-darros-shiitake-pas31.jpeg)
No cal que els refredeu amb aigua freda ni res... ja que els utilitzarem seguidament, per això hem preparat abans la resta d'ingredients.
![wok fideus darros shiitake pas32 wok fideus darros shiitake pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/89/54/wok-fideus-darros-shiitake-pas32.jpeg)
A mi, els fideus xinesos, m'agraden igual els d'arròs com els de blat amb ou.
![wok fideus darros shiitake pas33 wok fideus darros shiitake pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/90/08/wok-fideus-darros-shiitake-pas33.jpeg)
Tornem a escalfar el wok... i tirem un xorret de salsa KetJap Manis.
![wok fideus darros shiitake pas34 wok fideus darros shiitake pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/91/13/wok-fideus-darros-shiitake-pas34.jpeg)
Tot seguit, saltem els fideus....
![wok fideus darros shiitake pas35 wok fideus darros shiitake pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/92/00/wok-fideus-darros-shiitake-pas35.jpeg)
... ho remenem bé per què tots agafin el mateix coloret...
![wok fideus darros shiitake pas36 wok fideus darros shiitake pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/92/99/wok-fideus-darros-shiitake-pas36.jpeg)
... i a continuació ja li podem afegir el bol que teníem reservat amb la verdura, els bolets i el pollastre.
![wok fideus darros shiitake pas37 wok fideus darros shiitake pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/93/59/wok-fideus-darros-shiitake-pas37.jpeg)
Només ens queda emplatar.
![wok fideus darros shiitake pas38 wok fideus darros shiitake pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/93/98/wok-fideus-darros-shiitake-pas38.jpeg)
Què bo!
![wok fideus darros shiitake pas39 wok fideus darros shiitake pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/94/37/wok-fideus-darros-shiitake-pas39.jpeg)
A més, és un plat que es conserva uns quants dies a la nevera... o el podeu congelar també.
Bon profit!