Avui us portem una recepta apta per a tota la família, ideal per cuinar amb els més petits de la casa. Els ingredients són força bàsics. Si teniu farina, amb poca quantitat podeu fer 5-6 creps grans, unes dolces i unes altres salades, com he aprofitat jo per fer.

Jo he optat per mostrar-vos les clàssiques de pernil i formatge, però les possibilitats són infinites oi que sí? Serà el millor berenar de la setmana! Som-hi!

Ingredients

130 g de farina de rebosteria

10 g de sucre

16 g de mantega fosa

330 ml de llet

2 g de sal

2 ous

pernil cuit

formatge per fondre

Variants:

Aquesta massa us servirà per fer creps dolces i salades. Si només les feu salades, podeu afegir a la massa orenga, pebre vermell o altres espècies. Si només són dolces, vainilla, licor i altres aromes.

Podeu fer servir qualsevol classe de formatge per fondre

Preparació
1.
creps pernil formatge pas1

Prepareu tots els ingredients.

2.
creps pernil formatge pas2

Primer de tot trenqueu els ous. Ja sabeu, vigileu molt les closques, que és per on podem tenir problemes.

3.
creps pernil formatge pas3

Ara incorporeu el sucre i la sal.

4.
creps pernil formatge pas4

Remeneu-ho una mica.

5.
creps pernil formatge pas5

Ara, incorporeu la mantega ben fosa (més que jo).

6.
creps pernil formatge pas6

En paral·lel, peseu i tamiseu la farina.

7.
creps pernil formatge pas7

Incorporeu-la als ous amb sucre i ho remeneu.

8.
creps pernil formatge pas8

Seguidament, afegiu-hi un raig de llet, però no tota. Així evitareu que se us talli la barreja.

9.
creps pernil formatge pas9

Integreu bé la llet a la barreja.

10.
creps pernil formatge pas10

Ara si, ja podeu posar tota la llet de cop.

11.
creps pernil formatge pas11

Ho barregeu de nou.

12.
creps pernil formatge pas12

Us ha de quedar amb textura força líquida. Tapeu el bol amb film i deixeu-lo reposar a la nevera durant 20-30 minuts.

13.
creps pernil formatge pas13

Mentre es refreda, prepareu la paella o, si en teniu com jo, la crepera. Aquest artilugi de fusta va realment molt bé per estendre la massa sobre la crepera, però també ho podeu fer amb una paletina.

14.
creps pernil formatge pas14

Pinteu lleugerament la crepera amb mantega per evitar que se us enganxin els creps. Això ho heu de fer abans de fer cada crep. A més, us aportarà un agradable aroma i sabor.

15.
creps pernil formatge pas15

Quan la crepera sigui calenta (no extremadament), aboqueu un cullerot de massa (o dos segons la quantitat que us permeti l'estri).

16.
creps pernil formatge pas16

Ràpidament, escampeu aquesta barreja per tota la crepera.

17.
creps pernil formatge pas17

Procureu repartir-la bé, fins que noteu que ja no queda cap part líquida.

18.
creps pernil formatge pas18

Amb un minut i mig teniu la crep feta. Per tant, heu de ser ràpids alhora d'aplicar el farciment. Si cal, abaixeu una mica el foc. Poseu un parell de talls de pernil cuit.

19.
creps pernil formatge pas19

Ara, una bona quantitat de formatge, en aquest cas, mozzarella.

20.
creps pernil formatge pas20

Plegueu la crep i espereu uns instants per deixar fondre el formatge.

21.
creps pernil formatge pas21

Com que ja és ben cuita, torneu a plegar-la.

22.
creps pernil formatge pas22

I ja la podeu servir, ben calentona!

23.
creps pernil formatge pas23

A gaudir!

24.
creps pernil formatge pas24

Evidentment, quan et poses a fer creps, sempre hi ha algú que demana una de crema de cacau. Doncs som-hi!

25.
creps pernil formatge pas25

Aquesta, obviament, queda més prima, però és un autèntic vici! Bon profit!