Una nova i senzilla recepta, de les més bàsiques. Vindria a ser com la versió catalana dels "Eggs with bacon" americans o britànics. A casa, ja fa anys, era l'esmorzar dels diumenges del meu pare i el meu tiet... sempre que es trobaven per fer alguna 'xapuceta' per casa. 

A mi, particularment, el pernil serrà fet a la planxa m'encanta, fins i tot més que en cru. No passa el mateix si el pernil és de gla, òbviament. Per aquest motiu, l'entrepà "serranito" és un dels meus favorits. Per cert, últimament estic publicant receptes molt senzillotes, certament. Però ja sabeu que la cuina catalana té moltes receptes com aquesta que mereixen el mateix respecte que d'altres més complexes d'elaborar o amb més quantitat d'ingredients. Aquesta entrada la dedico en especial al meu pare (e.p.d.) i al meu tiet Jaume.

Ingredients

1 llesca gruixuda de pernil serrà

2 ous frescos

oli d'oliva

sal

Preparació
1.

Preparem els ingredients. Avui ben fàcil.

2.

El pernil serrà l'heu de demanar que us el tallin gruixut, gairebé com un tall de llom. Us recomano aprofitar aquells talls de pernil que són més crus... ja que són més adients per cuinar-los.

3.

Preparem una paella amb un bon raig d'oli roent.

4.

Trenquem dos ous i els fem alhora.

5.

Podeu tirar una mica d'oli sobre el rovell, però poc... no convé fer-lo massa.

6.

Emplatem i salem els ous i retirem l'excés d'oli. En la mateixa paella daurem el pernil.

7.

El saltat del pernil és molt escandalós i genera molt de fum a la cuina. L'heu de fer fins que quedi lleugerament torradet, que s'aconsegueix molt ràpidament, en pocs segons canviarà de color.

8.

I el servim com a guarnició dels ous, a trossos grans.

9.

Ben calentó... i a sucar pa, nanos.

10.

Un bon esmorzar de diumenge...

11.

... i acompanyat del porret de vi, clar.

12.

Senzill, bàsic però fantàstic plat.

13.

Suqueu-hi pa... eh?

14.

... i alhora, agafeu un trosset de pernilet. Bon Profit!