Ja hem vist com fer unes Tartaletes de crema amb fruita i xocolata molt interessants. Avui us porto una variant d'aquelles tartaletes de crema presentades com unes postres de músic. Ja sabeu que les postres de músic són unes postres que combinen fruits secs amb una copeta de mistela o moscatell.

Per tant, he volgut integrar el xarrup de moscatell a la tartaleta canviant la textura del moscatell i convertint-lo en una gelatina. També necessitareu tenir feta prèviament la crema pastissera. La pasta brisa la podeu fer a casa (és molt fàcil) o també podeu comprar-la ja feta. La resta, es qüestió de posar-hi imaginació. Som-hi!

Ingredients

1 planxa de pasta brisa

crema pastissera

fruits secs (nou, ametlla, avellana, panses, figues, dàtils i pinyons)

semiesferes de moscatell gelificat

gelatina de poma

fulles de menta fresca

 

Variants:

Podeu decorar les tartaletes de crema amb els fruits secs que més us agradin

Preparació
1.
tartaletes music pas1

Començarem per estirar la pasta brisa.

2.
tartaletes music pas2

Heu de procurar obtenir un gruix d'uns 3 o 4 mil·límetres aproximadament.

3.
tartaletes music pas3

Amb l'ajuda d'un tallant o un got mateix...

4.
tartaletes music pas4

... retallarem porcions de pasta brisa...

5.
tartaletes music pas5

... que col·locarem directament en el motlle.

6.
tartaletes music pas6

El motlle pot ser de qualsevol material. Aquests de silicona són ideals.

7.
tartaletes music pas7

Si voleu saber on comprar-los visiteu la web de Silikomart.

8.
tartaletes music pas8

Com us comentava a la introducció, ja tindrem feta la crema del dia anterior.

9.
tartaletes music pas9

Omplirem una mànega pastissera i escudillarem els motlles. Procureu no arribar fins a dalt de tot. Hem d'omplir 3/4 parts de la tartaleta amb la crema.

10.
tartaletes music pas10

Un cop tinguem totes les tartaletes plenes, les col·locarem en una safata de forn i les courem durant uns 15 minuts a uns 200 graus aproximadament.

11.
tartaletes music pas11

Un cop cuites, les deixarem refredar una estona.

12.
tartaletes music pas12

La pasta brisa és molt fàcil de desemmotllar. No tindreu problemes.

13.
tartaletes music pas13

Les reservem.

14.
tartaletes music pas14

A continuació, i amb les tartaletes fredes, acabarem d'omplir la tartaleta amb més crema pastissera.

15.
tartaletes music pas15
16.
tartaletes music pas16

Ja les tenim a punt per decorar.

17.
tartaletes music pas17

Ara, els fruits secs.

18.
tartaletes music pas18

Preparem el contingut de cada tartaleta. Totes han de ser iguals.

19.
tartaletes music pas19

Si el dàtil té pinyol, l'heu de treure. Feu un petit tall, surt fàcilment.

20.
tartaletes music pas20

I comencem...

21.
tartaletes music pas21

... per col·locar un dàtil i una semiesfera de moscatell gelificat.

22.
tartaletes music pas22

Si talleu les figues per la meitat quedaran més maques a la vista.

23.
tartaletes music pas24

... ara la nou...

24.
tartaletes music pas25

... i seguidament l'ametlla, l'avellana, unes panses i uns pinyons.

25.
tartaletes music pas26

Per últim, escalfarem una mica de gelatina de poma per a donar brillantor al conjunt. 

26.
tartaletes music pas27

Ben coberts de gelatina.

27.
tartaletes music pas28

Per no presentar totes les tartaletes iguals, he optat per fer unes quantes de crema cremada amb maduixa.

28.
tartaletes music pas29

Només heu de posar una mica de sucre i cremar-les, amb pala o amb bufador.

29.
tartaletes music pas30

Perfecte.

30.
tartaletes music pas31

El color de mitja maduixa trencarà la monotonia groga.

31.
tartaletes music pas32

I ja les podem presentar en una safata adient.

32.
tartaletes music pas33

Reserveu-les a la nevera i no les conserveu més de dos o tres dies: la crema i la fruita de seguida es posen lletges.

33.
tartaletes music pas34

I aquí teniu una tartaleta de músic ben bona.

34.
tartaletes music pas35

Evidentment, unes postres com aquestes s'han de maridar adequadament.

35.
tartaletes music pas36

Bon profit!