Uns bons postres per a qualsevol moment. Són molt versàtils aquestes tartaletes, ja que les podeu menjar un Diumenge qualsevol o servir-les per Nadal, un aniversari, etc. Si teniu la trufa cuita prèviament feta, fer-les us resultarà molt fàcil i ràpid. I clar, aquesta mena de trufats de xocolata... acostumen a agradar i molt... a tothom.

A la pastisseria les fèiem com a component d'un assortiment de rebosteria variada. De mica en mica, us aniré explicant com fer-los tots (sareta, tallat de llimona, de maduixa, de coco, etc.). Ara veiem com fer aquestes mini-tartaletes de pasta brisa tan bufones, que les podeu comprar ja fetes i cuites, però no és el mateix.

Ingredients

1 planxa de pasta brisa

trufa cuita

xocolata "granillo"

xarop de xocolata (o xocolata desfeta)

Preparació
1.

Exteneu la pasta brisa i talleu-la amb un tallant rodó de la mida dels vostres motlles.

2.

Jo n'he utilitzat aquest de silicona.

3.

Ara, hem de coure-ho a 190 graus durant uns 20 minuts...

4.

... fins que tinguin aquest coloret.

5.

Podem desemmotllar les tartaletes i...

6.

... deixar-les refredar.

7.

Ara treurem la trufa cuita de la nevera...

8.

... i escalfarem la quantitat que necessitem. Compte que la podem cremar al foc directe. Si no ho teniu clar, ho heu de fer al bany maria. No volem fer-la líquida, només practicable amb una mànega.

9.

Si us passeu una mica de líquida una de dos, o us espereu una estona a que es refredi... o incorporeu una mica més de trufa freda.

10.

Servirem les nostres tartaletes en un plat rodó avui.

11.

A sota, he fet un espiral de xarop de xocolata o xocolata desfeta... amb la intenció de fixar les tartaletes i que no "ballin". També és una manera de fer que els teus convidats es llepin els dits, jeje.

12.

Ara, omplirem la nostre mànega pastissera.

13.

Utilitzarem una "boquilla" estriada gran.

14.

I farem unes floretes de trufa, tot omplint les tartaletes. És un joc de canell... així que us aconsello practicar abans una mica... a sobre del marbre mateix.

15.

Ara agafarem una mica de xocolata "granillo".

16.

I rematarem les nostres mini-tartaletes.

17.

Ta txannnnnn!

18.

Que us semblen?

19.

I per dins tenen la textura d'una trufa... clar, és un trufat això.