Benvingut a la recepta sobre com cuinar pollastre amb prunes i pinyons com Rostit de Nadal. Aquesta és exactament la mateixa recepta que pots trobar a la Gourmeteria sobre Rostit de Nadal d'ànec amb prunes i pinyons. La diferència principal és que en aquella ocasió vaig emprar ànec en lloc del pollastre de pagès que avui us presento. Només canvia lleugerament el temps de cocció de la carn, ja que la carn d'ànec és més dura. Per la resta, tot queda igual. És un plat molt bo i molt tradicional de casa nostra. Vaja, tradicional a tot el país. D'aquells plats que fan caliu, que et fan sentir Nadal. Espero que us agradi i que passeu un bon Nadal.

Ingredients

1 pollastre de pagès (ecològic millor)

2 cebes trinxades

6 alls sense pelar

100 g de llard de porc

1 copa de brandi

1 copa de vi blanc

200 g de prunes amb pinyol

un grapat de pinyons

1/2 branca de canyella

pebre negre

dues fulles de llorer

aigua

sal

Variants:

- Podeu cuinar de la mateixa manera qualsevol altra au

Preparació
1.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas1

Per començar a fer aquest Rostit de Nadal de pollastre amb cireres i pinyons, netegem el pollastre o pollastres (jo n'he fet 2).

2.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas2

Començarem per desfer una mica de llard amb una mica d'oli d'oliva, que ens servirà per enrossir el pollastre. En aquesta ocasió he aprofitat l'oli de fer un altre rostit d'ànec.

3.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas3

Salem i empebrem tot el pollastre, després de rentar-lo bé de sang, el daurarem a poc a poc.

4.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas4

Ha d'agafar un bon coloret.

5.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas5

Com que no us hi cabrà tot en la cassola, ho anirem reservant i farem dues o tres tandes, depèn de la mida del pollastre.

6.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas7

Un cop marcat, reservem tot el pollastre. Ara haurem de retirar l'excés d'oli per evitar que el rostit quedi massa oliós. Deixarem el greix just per sofregir la ceba i l'all. La resta, la podeu reservar per fer altres rostits.

7.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas8

Mentre es daura el pollastre, anirem tallant la ceba a trossos grans i els alls sencers, amb pell i tallats per la meitat.

8.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas9

Sofregirem la ceba amb l'all i un branca de canyella, que deixarà anar gran aroma. El llorer també l'hi posem. Ho heu de sofregir 3 o 4 minutets, fins que agafi una mica de color tot plegat.

9.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas10

A continuació, afegiu-hi tot el pollastre i barregeu-ho bé.

10.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas11

Seguidament, hi posarem un got de brandi (conyac)...

11.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas14

... i al mateix temps un got de vi blanc també. Per qué no? Al cap i a la fi aquest és el nostre Rostit de Nadal.

12.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas15

Ara ho tapem i deixem que s'evapori l'alcohol durant uns 10-15 minuts a foc mitjà.

13.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas16

De tant en tant, ho remenarem tot plegat.

14.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas17

A continuació, hi tirarem aigua calenta fins a gairebé cobrir tot el pollastre.

15.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas18

Ho podeu salar una mica, que ja ho rectificarem al final de la cocció. No us passeu ara amb la sal.

16.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas19

Deixarem que es cogui a foc lent durant 60-70 minutets. Tot dependrà del tipus de pollastre, però pot arribar a estar una hora i mitja. El millor, sempre, serà tastar que tal està la carn. Tapeu-lo i vigileu sovint, que no hi falti aigua. Afegiu-ne si cal.

17.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas20

Mentrestant, podeu anar preparant les prunes (amb pinyol) i els pinyonets.

18.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas21

Com podeu veure, jo, per aquest Rostit de Nadal de pollastre amb prunes i pinyons, n'he fet dues cassoles.

19.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas22

Quan faltin uns 20 minuts per acabar definitivament la cocció del pollastre, hi tirarem els pinyons...

20.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas23

... i les prunes.

21.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas24

Ho remenarem una mica, sense malmetre les prunes, i rectificarem de sal.

22.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas26

Un cop cuit, deixeu-lo reposar dins la mateixa cassola durant almenys una nit.

23.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas27

Tranquils que no s'espatllarà per estar fora de la nevera (a l'hivern). El pollastre es conservarà perfectament en el seu propi greix i anirà agafant gustos i matisos, i la carn s'estovarà una mica més. És important deixar-lo reposar almenys una nit. Si són més dies, ho podeu guardar a la nevera que s'aguantarà molt de temps. De fet, el confit d'ànec també es conserva en el seu propi greix.

24.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas29

Una hora abans de consumir-lo, feu arrencar el bull a la cassola i el pareu.

25.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas30

Quina pinta, eh?

26.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas31

A què fan ganes de sucar pa?

27.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas32

Acompanyeu-lo d'un bon vi negre.

28.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas33

Porteu-me un tros de paaaaaaaaaaaaa!

29.
rostit nadal pollastre prunes pinyons pas34

Per cert, si feu Ànec rostit amb prunes i pinyons de la mateixa manera, els podeu servir junts i barrejar els suquets. Si us sobra, ho poseu en una carmanyola i a la nevera, que durarà molts dies i, com sempre passa, el rostit, quan el menges fora de festes sempre és més bo, oi que sí? Bon Profit i gaudiu d'aquest Rostit de Nadal de pollastre amb prunes i pinyols!