Avui us presento un plat mariner d'aquells que fan salivar. Si els veus a la taula del costat, te'l demanes segur!

La combinació del pop amb el bolet shiitake és particularment recomanable. Avui en dia podeu trobar aquest bolet natural al vostre supermercat. Ja us hem parlat moltes vegades de les enormes propietats nutricionals d'aquest bolet. Finalment, un gratinat suau amb allioli li donarà un aspecte realment escandalós a taula!

Us atreviu a fer-lo? Som-hi!

Ingredients

1 pop sencer cuit d'uns 600-700g

4 patates tallades a rodanxes

2 cullerades de ceba caramel·litzada

2 cullerades de pebre vermell

allioli o maionesa amb all

pebre negre

xiitake fresc

oli d'oliva

sal

 

Variants:

Podeu afegir-hi pebrot verd sofregit

Podeu posar una part de pebre vermell picant

Preparació
1.
pop xiitake gratinat pas1

Podeu comprar el pop ja cuit o coure'l vosaltres a casa. En aquest receptari trobareu les indicacions per coure pop correctament.

2.
pop xiitake gratinat pas2
3.
pop xiitake gratinat pas3

El que primer heu de fer és pelar les patates i tallar-les a rodanxes. Jo he utilitzat unes safates individuals però ho podeu fer tot junt. Caldrà coure les patates al forn amb una mica de sal, pebre negre i oli durant uns 20 minuts aproximadament, fins que siguin ben cuites per dins.

4.
pop xiitake gratinat pas4

Mentre es fan les patates, talleu els bolets a làmines.

5.
pop xiitake gratinat pas6

Mentre es fan els bolets, talleu també el pop a trossos, al gust.

6.
pop xiitake gratinat pas7

Llavors, quan els bolets ja siguin cuits, afegiu-hi el pop i remeneu-ho.

7.
pop xiitake gratinat pas8

Afegiu a la paella dues cullerades de ceba caramel·litzada, que li aportarà dolçor. Pot ser en pasta, d'aquella que ja venen feta. En aquest cas jo en tenia de feta.

8.
pop xiitake gratinat pas9

Ara, afegiu-hi també el pebre vermell, dolç o picant o una combinació de tots dos.

9.
pop xiitake gratinat pas10

Remeneu-ho tot plegat durant uns instants, que s'escalfi una mica i pareu el foc. No convé fer massa el pebre vermell.

10.
pop xiitake gratinat pas11

Amb tot, la patata ja serà cuita.

11.
pop xiitake gratinat pas12

Col·loqueu la barreja de bolets i pop sobre les patates.

12.
pop xiitake gratinat pas13

Molt bé!

13.
pop xiitake gratinat pas14

Ara feu una allioli amb ou, o maionesa amb all i el poseu en una mànega pastissera.

14.
pop xiitake gratinat pas15

La mànega us permetrà dibuixar una espiral com aquesta, però ho podeu cobrir amb una cullera i fer-ho més senzill també.

15.
pop xiitake gratinat pas16

Finalment, només us quedarà gratinar-ho abans de servir-ho a taula.

16.
pop xiitake gratinat pas17

Fa venir gana, oi?

17.
pop xiitake gratinat pas18

Per cert, per no fer servir la clàssica fulla de julivert avui l'he decorat amb unes branques d'orenga fresc que he plantat en un test.

18.
pop xiitake gratinat pas19

L'orenga li dona un aroma original i la seva fulla és molt maca per presentar també.

19.
pop xiitake gratinat pas20

Per als clàssic, que no us falti la fulla de julivert!

20.
pop xiitake gratinat pas21

I a gaudir, que són dos dies diuen! Boníssim! Bon Profit!