Ja sabeu que amb el pop es poden fer infinitats de preparacions, totes elles (gairebé sempre) acaben amb èxit assegurat, i aquesta precisament és una de les avantatges de cuinar amb productes singulars. La recepta d'avui vindria a ser un "Pulpo al ajillo", aromatitzat amb vermut del nostre país, que en tenim i de molt bo, especialment a la província de Tarragona.
Un plat que us encantarà, que podeu servir fins i tot com a tapa, per compartir amb uns bastonets de pa cruixent, i us garanteixo que sereu els millors amfitrions de la comarca! Ah! i que no falti el vermut amb gel amb aquest pop picantet.... i us sentireu realment feliços per un instant! Som-hi!
1 pop de 800-1000g cuit tallat a trossos
2 fulles de llorer
5 o 6 grans d'all laminats
1/2 copa de vermut negre
1 cullerada de pebre vermell (dolç o picant)
3 o 4 caienes picants (al gust)
pebre negre
sal
Variants:
Podeu fer-lo sense picant
Podeu afegir-hi gambes o llagostins pelats
![pop all vermut pas1 pop all vermut pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/41/04/39/pop-all-vermut-pas1.jpeg)
El pop el podeu comprar ja cuit o coure'l a casa. En aquesta pàgina trobareu consells sobre com fer-ho.
![pop all vermut pas2 pop all vermut pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/41/04/66/pop-all-vermut-pas2.jpeg)
Talleu-lo amb unes tisores a trossos, al gust.
![pop all vermut pas3 pop all vermut pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/41/04/93/pop-all-vermut-pas3.jpeg)
En una paella amb un generós raig d'oli d'oliva, daureu els alls laminats.
![pop all vermut pas4 pop all vermut pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/41/05/20/pop-all-vermut-pas4.jpeg)
Si us agrada un punt picant amb el pop podeu afegir ara unes caienes o bitxos. Vigileu que podeu condicionar molt el plat. Heu de conèixer el grau de picant del que feu servir. Millor pecar de poc que de molt, és clar.
![pop all vermut pas5 pop all vermut pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/41/05/47/pop-all-vermut-pas5.jpeg)
Poseu-lo a daurar amb els alls.
![pop all vermut pas6 pop all vermut pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/41/05/74/pop-all-vermut-pas6.jpeg)
També hi podeu posar les fulles de llorer.
![pop all vermut pas7 pop all vermut pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/41/06/01/pop-all-vermut-pas7.jpeg)
I a continuació, amb compte de no esquitxar que us podeu cremar, aboqueu el pop dins la paella.
![pop all vermut pas8 pop all vermut pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/41/06/28/pop-all-vermut-pas8.jpeg)
Remeneu-lo i afegiu-hi una mica de pebre negre.
![pop all vermut pas9 pop all vermut pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/41/06/55/pop-all-vermut-pas9.jpeg)
I ho saleu, però no massa, que el pop ja acostumo a venir salat.
![pop all vermut pas10 pop all vermut pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/41/06/82/pop-all-vermut-pas10.jpeg)
Deixeu-ho sofregir durant uns 10 minuts, remenant de tant en tant.
![pop all vermut pas11 pop all vermut pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/41/07/09/pop-all-vermut-pas11.jpeg)
Ara, ja hi podeu tirar el vermut.
![pop all vermut pas12 pop all vermut pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/41/07/36/pop-all-vermut-pas12.jpeg)
Deixeu reduir el líquid durant uns 15 minuts.
![pop all vermut pas13 pop all vermut pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/41/07/63/pop-all-vermut-pas13.jpeg)
Quan noteu que ja no hi ha líquid, que le pop comença a agafar color i que només hi veieu l'oli...
![pop all vermut pas14 pop all vermut pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/41/07/90/pop-all-vermut-pas14.jpeg)
serà el moment d'afegir la cullerada de pebre vermell.
![pop all vermut pas15 pop all vermut pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/41/08/17/pop-all-vermut-pas15.jpeg)
Ho remeneu tot i ho deixeu fer un parell o tres de minuts. Ja podeu apagar el foc i deixar reposar el guisat una estona abans de servir-lo ben calent a taula. Ho podeu fer el dia abans si voleu.
![pop all vermut pas16 pop all vermut pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/41/08/44/pop-all-vermut-pas16.jpeg)
Bon profit!