Ja sabeu que amb el pop es poden fer infinitats de preparacions, totes elles (gairebé sempre) acaben amb èxit assegurat, i aquesta precisament és una de les avantatges de cuinar amb productes singulars. La recepta d'avui vindria a ser un "Pulpo al ajillo", aromatitzat amb vermut del nostre país, que en tenim i de molt bo, especialment a la província de Tarragona.

Un plat que us encantarà, que podeu servir fins i tot com a tapa, per compartir amb uns bastonets de pa cruixent, i us garanteixo que sereu els millors amfitrions de la comarca! Ah! i que no falti el vermut amb gel amb aquest pop picantet.... i us sentireu realment feliços per un instant! Som-hi!

Ingredients

1 pop de 800-1000g cuit tallat a trossos

2 fulles de llorer

5 o 6 grans d'all laminats

1/2 copa de vermut negre

1 cullerada de pebre vermell (dolç o picant)

3 o 4 caienes picants (al gust)

pebre negre

sal

 

Variants:

Podeu fer-lo sense picant

Podeu afegir-hi gambes o llagostins pelats

Preparació
1.
pop all vermut pas1

El pop el podeu comprar ja cuit o coure'l a casa. En aquesta pàgina trobareu consells sobre com fer-ho.

2.
pop all vermut pas2

Talleu-lo amb unes tisores a trossos, al gust.

3.
pop all vermut pas3

En una paella amb un generós raig d'oli d'oliva, daureu els alls laminats.

4.
pop all vermut pas4

Si us agrada un punt picant amb el pop podeu afegir ara unes caienes o bitxos. Vigileu que podeu condicionar molt el plat. Heu de conèixer el grau de picant del que feu servir. Millor pecar de poc que de molt, és clar.

5.
pop all vermut pas5

Poseu-lo a daurar amb els alls.

6.
pop all vermut pas6

També hi podeu posar les fulles de llorer.

7.
pop all vermut pas7

I a continuació, amb compte de no esquitxar que us podeu cremar, aboqueu el pop dins la paella.

8.
pop all vermut pas8

Remeneu-lo i afegiu-hi una mica de pebre negre.

9.
pop all vermut pas9

I ho saleu, però no massa, que el pop ja acostumo a venir salat.

10.
pop all vermut pas10

Deixeu-ho sofregir durant uns 10 minuts, remenant de tant en tant.

11.
pop all vermut pas11

Ara, ja hi podeu tirar el vermut.

12.
pop all vermut pas12

Deixeu reduir el líquid durant uns 15 minuts.

13.
pop all vermut pas13

Quan noteu que ja no hi ha líquid, que le pop comença a agafar color i que només hi veieu l'oli...

14.
pop all vermut pas14

serà el moment d'afegir la cullerada de pebre vermell.

15.
pop all vermut pas15

Ho remeneu tot i ho deixeu fer un parell o tres de minuts. Ja podeu apagar el foc i deixar reposar el guisat una estona abans de servir-lo ben calent a taula. Ho podeu fer el dia abans si voleu.

16.
pop all vermut pas16

Bon profit!