Més receptes de pop! Vingaaaaaaaaa! A hores d'ara ja us haureu adonat que és un producte que m'encanta. Avui us presento una recepta d'aquelles per menjar sense presses, tot gaudint-la. Un pop guisadet amb un bon sofregit de tomàquet i acompanyat d'un xoricet picant que farà les delícies d'aquells als que us agrada sucar pa! Aquesta elaboració no és gens complicada, però val a dir que el pop, habitualment, no és precisament barat. 

Ingredients

500 g de pop cuit (tentacles i cap)

150 g de xoriço picant

1 pebrot verd trinxat

2 cebes trinxades  

6-8 tomàquets madurs

1/2 pebrots vermell trinxat  

1 cullerada de pebre vermell  

1 raig de vi blanc  

2 grans d'all

1-2 caienes (bitxo picant)

oli d'oliva  

brou de coure el pop  

sal

Variants:  

- Podeu trinxar el xoriço a daus més petits.

- Podeu fer aquest plat picant o sense picant

Preparació
1.
pop salsa tomaquet xorico pas1

Ja sabeu que el pop sempre s'ha de congelar prèviament per trencar les fibres. Deixeu que es descongeli a temperatura ambient (traieu-lo la nit anterior).

2.
pop salsa tomaquet xorico pas2

Com veureu, avui he utilitzat un pop de 6-7 quilos, una bèstia!

3.
pop salsa tomaquet xorico pas3

És molt important netejar bé el pop, ventosa a ventosa. Estan plenes de sorra!

4.
pop salsa tomaquet xorico pas4

Ha de quedar ben net.

5.
pop salsa tomaquet xorico pas6

I a coure'l! (per a més informació sobre la cocció veieu el consell La cocció del pop )

6.
pop salsa tomaquet xorico pas7

Un cop cuit, he reservat una part de l'aigua de cocció per fer aquest guisat. Més endavant ho veureu.

7.
pop salsa tomaquet xorico pas8

Com us podeu imaginar, no he fet servir tot aquest per aquesta recepta, ja que és molt gros. He utilitzat el cap i dos tentacles. La resta, un cop fred, ho he congelat ja cuit per cuinar altres plats.

8.
pop salsa tomaquet xorico pas9

Preparem els ingredients de la recepta.

9.
pop salsa tomaquet xorico pas10

Com us comentava, aquesta recepta és una bona manera de cuinar el cap del pop, que farem a trossos.

10.
pop salsa tomaquet xorico pas11

Primer de tot haureu de trinxar els pebrots. No us amoïneu massa per la mida, ja que triturarem el sofregit més endavant.

11.
pop salsa tomaquet xorico pas12

En una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva daureu l'all a trossos.

12.
pop salsa tomaquet xorico pas13

Al mateix temps, poseu-hi també dues caienes. Dues, tres, quatre o una, segons us agradi de picant.

13.
pop salsa tomaquet xorico pas14

Res, deixeu que agafi color uns instants.

14.
pop salsa tomaquet xorico pas15

Per a aquest jo recomano utilitzar un xoriço picant sec, una mica dur.

15.
pop salsa tomaquet xorico pas16

Talleu-lo a rodanxes o a daus petits i afegiu-lo a la cassola. Vigileu que no es cremin els alls.

16.
pop salsa tomaquet xorico pas17

El xoriço, pràcticament, és volta i volta, i ja ho podrem retirar tot. Per evitar que es faci més del compte podeu parar el foc.

17.
pop salsa tomaquet xorico pas18

Les caienes les podeu deixar, si voleu. Si només busqueu un punt picant molt lleuger, retireu-les definitivament en aquest punt.

18.
pop salsa tomaquet xorico pas19

Sofregiu el pebrot...

19.
pop salsa tomaquet xorico pas20

... amb la ceba.

20.
pop salsa tomaquet xorico pas21

A poc a poc, a foc no massa fort.

21.
pop salsa tomaquet xorico pas22

Mentrestant, ratlleu els tomàquets madurs.

22.
pop salsa tomaquet xorico pas23

Afegiu-hi una cullerada de pebre vermell, dolç o picant. Però vigileu que no us passeu de picant.

23.
pop salsa tomaquet xorico pas24

Quan la verdura tingui color i la ceba estigui transparent...

24.
pop salsa tomaquet xorico pas25

... afegiu-hi un raig de vi blanc i deixeu-ho coure uns 5-7 minuts fins que s'evapori l'alcohol.

25.
pop salsa tomaquet xorico pas26

Aboqueu el tomàquet a la cassola.

26.
pop salsa tomaquet xorico pas28

Remeneu-ho tot plegat i...

27.
pop salsa tomaquet xorico pas29

Tapeu-ho i deixeu-ho reduir durant uns minuts a foc baix.

28.
pop salsa tomaquet xorico pas30

Vigileu que no se us cremi. Quan s'hagi consumit tot el suc...

29.
pop salsa tomaquet xorico pas31

... agafeu un cullerot del brou de bullir el pop...

30.
pop salsa tomaquet xorico pas32

... i afegiu-lo a la cassola. Si no en teniu, poseu-hi aigua directament. Deixeu coure el tomàquet durant una estona.

31.
pop salsa tomaquet xorico pas33

A continuació, tritureu el sofregit amb una batedora elèctrica.

32.
pop salsa tomaquet xorico pas34

Que quedi fi. Deixeu-ho reduir uns minuts més, vigilant que no s'enganxi.

33.
pop salsa tomaquet xorico pas35

Rectifiqueu de sal. A continuació, afegiu-hi el xoriço...

34.
pop salsa tomaquet xorico pas36

... i el pop cuit.

35.
pop salsa tomaquet xorico pas37

I remeneu-ho. Quins colors, eh?... Doncs la flaire encara és millor!

36.
pop salsa tomaquet xorico pas38

Ara és qüestió de deixar-ho fer uns minutets més, tastar-ho i rectificar de sal si cal.

37.
pop salsa tomaquet xorico pas39

Com tots aquests plats, sempre és millor deixar-lo reposar 24 hores. Quan sigui completament fred, a la nevera.

38.
pop salsa tomaquet xorico pas40

L'endemà, l'escalfeu i emplateu.

39.
pop salsa tomaquet xorico pas41

Algú diria que aquest és un plat d'hivern... però jo me'l fotria en qualsevol moment, jeje.

40.
pop salsa tomaquet xorico pas42

Ben calentó, aromàtic, picantó... Una bomba!

41.
pop salsa tomaquet xorico pas43

Podeu congelar-ne una part i consumir-ho més endavant si voleu. Però a casa no dura ni dos dies!

42.I PER BEURE...
pop salsa tomaquet xorico pas44

Bon profit!

43.