El pebrot de Padrón és de petites dimensions, entre uns 5 i no més de 10 cm, de color verd oliva a verd groguenc i que tenen com a particularitat gastronòmica, a més del seu intens sabor, el qual alguns exemplars resulten particularment picants, aproximadament entre un 10% i un 25%. 

Com veureu, no necessiten massa elaboració. La forma més tradicional de servir-los són fregits o fets a la planxa... i presentats amb un polsim de sal, de vegades, grossa o en escates. A mi m'agrada utilitzar-los com a tapa o com acompanyament d'altres plats.

Ingredients

500 g pebrots de Padrón

oli d'oliva

sal grossa o en escates

Preparació
1.
pebrots padron pas1

Sempre tenen un aspecte molt atractiu.

2.
pebrots padron pas2

Renteu-los bé.

3.
pebrots padron pas3

En una paella ben calenta amb un raig d'oli, salteu-los.

4.
pebrots padron pas4

Remeneu-los bé, ja que s'han de fer per totes bandes.

5.
pebrots padron pas5

Quan el color daurat sigui majoritari ja podeu apagar el foc.

6.
pebrots padron pas6

Encara que els veieu sencers... la calor residual farà que s'abaixin i quedin tovets.

7.
pebrots padron pas7

Finalment, a mi m'agrada salar-los amb sal d'escates Maldon.

8.
pebrots padron pas8

Uns quants vidres per sobre... li donaran textura i sabor, igual que passa amb el Pop a Feira.

9.
pebrots padron pas9

I ja els podem servir a taula, ben calentons.

10.
pebrots padron pas10

Assegureu-vos de tenir beguda a prop abans de tastar-ne un.

11.
pebrots padron pas11

En tastem un?

12.
pebrots padron pas12

Ummm... aquest no pica... però el segon si... i ha sigut bàrbar!... m'encanta!

13.
pebrots padron pas13

Com podeu veure, també els podeu utilitzar com a guarnició d'unes Albergínies farcides. Bon profit!