A vegades, quan veus un plat de pasta atractiu a la vista de seguida et fa venir salivera i sents una mena de desig irracional de menjar pasta, com el que necessita la seva dosi de nicotina. A mi em passa sovint. La pasta enganxa. Per això, avui us presento un plat que entra primer pels ulls però compte, que en boca us resultarà meravellós, suau i intens a la vegada. És el poder de la senzillesa. Som-hi!

Ingredients

500 g de pasta Penne Rigate

50 g de tomàquet sec (o en oli)

200 ml de nata per cuinar o llet evaporada

200 g de pit de pollastre tallat a daus petits

200 ml brou de verdura o pollastre

un grapat de pinyons

fulles d'alfàbrega fresca

oli d'oliva verge extra

1 all

pebre negre

sal

Variants:

- Podeu afegir-hi bolets de temporada

- Es pot fer amb conill o gall dindi

Preparació
1.
pasta tomaquet sec pollastre pas1

Prepareu tots els ingredients.

2.
pasta tomaquet sec pollastre pas2

El tomàquet sec el podeu comprar en conserva (en oli) o senzillament sec. En aquest últim cas l'haurem de bullir uns 10 minuts prèviament, escórrer i conservar en oli.

3.
pasta tomaquet sec pollastre pas3

L'alfàbrega fresca li aportarà un gust i un aroma especial al plat. És important no obviar-la.

 

4.
pasta tomaquet sec pollastre pas4

Reserveu les flors més maques per decorar el plat.

5.
pasta tomaquet sec pollastre pas5

El pollastre, tallat a daus petits.

6.
pasta tomaquet sec pollastre pas6

L'all i els pinyons que saltarem més endavant.

7.
pasta tomaquet sec pollastre pas7

I la pasta.

8.
pasta tomaquet sec pollastre pas8

Jo he fet servir penne rigate, però no cal dir que qualsevol pasta similar que us agradi encaixarà perfectament.

9.
pasta tomaquet sec pollastre pas9

Comenceu per daurar l'all tallat a làmines amb una mica d'oli d'oliva.

10.
pasta tomaquet sec pollastre pas10

Seguidament, feu el pollastre.

11.
pasta tomaquet sec pollastre pas11

Mentrestant, aprofiteu per trinxar el tomàquet sec i escorregut d'oli.

12.
pasta tomaquet sec pollastre pas12

Vigileu el pollastre i aneu donant-li la volta.

13.
pasta tomaquet sec pollastre pas14

En la mateixa paella salteu els pinyons.

14.
pasta tomaquet sec pollastre pas15

Remeneu-los i vigileu que es cremen molt de pressa i fan mal gust. A mi m'ha anat justet!

15.
pasta tomaquet sec pollastre pas16

Reserveu els pinyons amb el pollastre.

16.
pasta tomaquet sec pollastre pas17

Amb un nou raig d'oli, i fent servir la mateixa paella, salteu ara els tomàquets trinxats.

 

17.
pasta tomaquet sec pollastre pas18

Seguidament, afegiu-hi el brou calent i deixeu-ho reduir a foc lent uns 10 minuts.

18.
pasta tomaquet sec pollastre pas19

Seguidament, tireu dins la paella el pollastre amb els pinyons.

19.
pasta tomaquet sec pollastre pas21

la incorporeu dins també.

20.
pasta tomaquet sec pollastre pas22

Llavors, ja hi podreu tirar la nata líquida o la llet evaporada.

21.
pasta tomaquet sec pollastre pas23

I remeneu-ho tot plegat. Quins colors, eh?

22.
pasta tomaquet sec pollastre pas24

Ho saleu al gust i ho deixeu bullir uns pocs minuts, fins que tingui bona textura la salsa. Llavors apagueu el foc i reserveu la salsa. En aquest punt és quan podeu sortir a fer el vermut, comprar el diari o treure el gos. Només us caldrà el temps que triga la pasta a fer-se per servir el plat a taula.

23.
pasta tomaquet sec pollastre pas25

Feu bullir la pasta en una olla amb sal i abundant aigua el temps que indiqui el fabricant.

24.
pasta tomaquet sec pollastre pas26

Un cop cuita, escorreu la pasta.

25.
pasta tomaquet sec pollastre pas27

Passeu la salsa que teniu feta dins l'olla de coure la pasta.

26.
pasta tomaquet sec pollastre pas28

Deixeu que s'escalfi uns instants.

27.
pasta tomaquet sec pollastre pas29

Incorporeu-hi la pasta.

28.
pasta tomaquet sec pollastre pas30

Una mica més d'alfàbrega trinxada.

29.
pasta tomaquet sec pollastre pas31

I ho remeneu.

30.
pasta tomaquet sec pollastre pas32

Finalment, ratlleu una mica de formatge sec, tipus parma o grana padano.

31.
pasta tomaquet sec pollastre pas33

I ho remeneu de nou.

32.
pasta tomaquet sec pollastre pas34

I ja ho podeu servir a taula ben calentó.

33.
pasta tomaquet sec pollastre pas35

Molt bo!

34.
pasta tomaquet sec pollastre pas36

Bon profit!