A continuació us detallo com fer la pasta de full, la recepta normal vaja, ja que n'hi ha varies. I té la seva complexitat, per què no dir-ho. Potser, més que difícil de fer, és una massa laboriosa de fer. El meu consell?... si heu de fer, puntualment, alguna coseta amb full, compreu el full ja fet i congelat... que surt molt bé. Si, al contrari, sou uns "cocinillas" com jo i us agrada fer-ho tot tot tot... és molt probable que, pel tipus de llard i/o margarina que utilitzeu us quedi una mica més bo (o gustós) que el que venen congelat. O potser us quedarà una plasta enganxifosa que haureu de llençar. El tipus de margarina a utilitzar és molt important.
1 kg. farina força
1 kg. farina fluixa
60 gr. sal
60 gr. margarina especial full (marca MASTERLINE - CSM)
aigua freda
Per amassar
2.800gr pastó + 1kg. margarina especial per full + 500gr. llard
Voltes: 3 senzills + 1 doble
![pasta full pas1 pasta full pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/24/20/08/pasta-full-pas1.jpeg)
Exemple d'un tortell de full.
![pasta full pas2 pasta full pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/24/20/50/pasta-full-pas2.jpeg)
I aquí un cop cuit.
![pasta full pas3 pasta full pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/24/20/92/pasta-full-pas3.jpeg)
Exemple d'un pastís de la Diada de crema cremada.
![pasta full pas4 pasta full pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/24/21/34/pasta-full-pas4.jpeg)
Bon profit!