Poques coses hi ha més bones en aquesta vida que un ou ferrat acabat de collir del galliner i amb samfaina feta amb tomàquets ecològics de temporada. Si teniu una mica de sort, potser l'ou tindrà dos rovells i tot. Només ens caldrà acompanyar-ho d'un porró de bon vi de la terra, i d'uns talls de pa de pagès artesà cuit en forn de llenya. Hi esteu d'acord o no?

Doncs aquesta, encara que no ho sembli, és una recepta molt tradicional del nostre receptari que es mereix tenir una publicació en tots els blogs de cuina catalana. I aquí la teniu. Que no us falti mai l'ou ferrat amb samfaina, nanos!

Ingredients

1 ou ben fresc

samfaina

oli

sal

Variants:

Podeu servir-lo amb salsa de tomàquet o samfaina triturada

Preparació
1.
ou ferrat samfaina pas1

Prèviament feu la samfaina seguint la recepta ja publicada amb anterioritat.

2.
ou ferrat samfaina pas2

Està bona, oi?

3.
ou ferrat samfaina pas3

Per a garantir una millor presència (encara que del tot innecessari) avui utilitzaré un motlle que em permetrà donar a l'ou una forma perfectament rodona. Una parida, sí.

4.
ou ferrat samfaina pas4

Seguidament, dins del motlle, farem l'ou ferrat. En podeu fer dos si voleu, o tres.

5.
ou ferrat samfaina pas5

Emplatarem servint una bona quantitat de samfaina amb l'ou.

6.
ou ferrat samfaina pas6

I a sucar pa com a bojos. Bon profit!