Fa un temps vam veure com preparar una autèntica salsa bolognesa... d'aquelles bones bones, res a veure amb les que podeu comprar fetes. Us recomano llegir aquesta recepta prèviament. Avui us presento un altre plat de pasta, en concret "Mafalde" que són una mena de cintes rugoses molt curioses. Un del·liciós plat de pasta.

Per a donar més volum al plat, l'he acompanyat amb un cruixent de parmesà. Espero que us agradi la proposta d'avui.

Ingredients

500 g de salsa bolonyesa

300 g de pasta "Mafalde"

oli d'oliva

2 fulles llorer

sal

parmesà en pols

Preparació
1.
mafalde bolonyesa pas1

Partirem que ja tenim feta la salsa bolonyesa. Us aconsello la lectura prèvia d'aquesta recepta.

2.
mafalde bolonyesa pas2

Posarem un bon cullerot per persona a escalfar.

3.
mafalde bolonyesa pas3

A foc baix, no se'ns cremi.

4.
mafalde bolonyesa pas4

Ara posarem a bullir la pasta. 

5.
mafalde bolonyesa pas5

Té una forma curiosa...

6.
mafalde bolonyesa pas6

... amb aquestes ones... i queda força bona. És de les pastes que demanen a crits ser cuita "al dente".

7.
mafalde bolonyesa pas7

La posem a coure en aigua bullint amb sal, un raig d'oli i llorer. Estarà feta en 8-10 minuts (al gust).

8.
mafalde bolonyesa pas8

Mentre es fa la pasta i s'escalfa la salsa, escalfem el forn a 200 graus i preparem una safata amb una fulla de paper cuisson.

9.
mafalde bolonyesa pas9

Hi aboquem formatge parmesà.

10.
mafalde bolonyesa pas10

... i l'escampem bé amb la mà.

11.
mafalde bolonyesa pas11

El posem a coure fins que estigui torradet. Compte no se us cremi o farà mal gust.

12.
mafalde bolonyesa pas12

Ara, el deixem refredar i de seguida veureu com es poden trencar clapes grans.

13.
mafalde bolonyesa pas13

... i primes.

14.
mafalde bolonyesa pas14

La pasta ja està cuita. A mi m'agrada servir-la immediatament i evitar refredar-la amb aigua freda, reescalfar-la etc. Procureu calcular el temps i servir la pasta al moment.

15.
mafalde bolonyesa pas15

Doncs emplatem, una mica de pasta, la salsa per sobre, una mica de cibulet... el cruixent de formatge... i un polsim de pebre vermell per decorar el plat...

16.
mafalde bolonyesa pas16

Ah!... i una mica de pebre negre per sobre.

17.
mafalde bolonyesa pas17

Bon Profit!