Qui ha dit que només es pot fer a la llauna el bacallà? Doncs avui l'he fet amb lluç... i sabeu qué?... que m'agrada més amb bacallà, juas! Això si, estava més que bo amb lluç... però és que el bacallà té aquell "nosequé" que el fa tant especial. Potser és que estem tant acostumats i predisposats a pensar que aquest plat s'ha de fer sempre amb bacallà que ens fa dubtar del meravellós i sutil sabor que té el lluç fresc. Cosetes que té la ment.

A veure, és la meva opinió... potser ho tasteu vosaltres i ho trobeu infinitament més bo i lleuger que el bacallà a la llauna. Això va com va.

Ingredients

1 lluç tallat a rodanxes

200gr. fesolet de Santa Pau

farina

all i julivert picats  

mig got de vi blanc  

pebre vermell dolç  

oli d'oliva  

pebre negre

sal

Preparació
1.
lluc llauna pas1

Netegem bé el lluç, el salem i l'empebrem.

2.
lluc llauna pas2

Seguidament el passem per farina.

3.
lluc llauna pas3

El fregim en abundant oli calent.

4.
lluc llauna pas4

Mentre, podeu anar picant l'all i el julivert... sempre frescos, eh?... deixeu-vos de preparats secs.

5.
lluc llauna pas5

Genial.

6.
lluc llauna pas6

Li donem la volta al peix...

7.
lluc llauna pas7

... i el reservem sobre un paper absorbent...

8.
lluc llauna pas8

Com que tenia presa... he utilitzat uns fesolets de Santa Pau que ja venen bullits.

9.
lluc llauna pas10

A mi m'agrada rentar-los bé i treure tot el suc de la conservació, encara que no és pas dolent.

10.
lluc llauna pas11

Utilitzaré aquestes cassoletes de fang individuals avui.

11.
lluc llauna pas12

Hi col.loquem una base de fesolets...

12.
lluc llauna pas13

... que escamparem amb una cullera. A sobre hi posarem el peix.

13.
lluc llauna pas14

Ara preparem el vi.

14.
lluc llauna pas15

Amb mig got en tindrem prou.

15.
lluc llauna pas17

En el mateix oli de fregir el peix... tireu l'all i el julivert... però tot molt ràpid, perquè l'all es pot cremar.

16.
lluc llauna pas18

Així...

17.
lluc llauna pas19

Això s'ha de fer molt ràpid... i jo he perdut massa temps fent les fotos per que ho pugueu veure... però ho salvarem, no patiu.

18.
lluc llauna pas20

De seguida, tireu el vi blanc... però molt poc a poc per què esquitxa molt i us podeu cremar.

19.
lluc llauna pas21

La reacció del vi blanc amb l'oli calent és espectacular.

20.
lluc llauna pas22

Poc a poc, l'oli anirà acceptant la nova situació i es relaxarà.

21.
lluc llauna pas23

Ara, a foc lent, ho heu de coure uns 3 o 4 minuts per a reduïr el vi i lligar la salseta.

22.
lluc llauna pas24

Col·loquem el peix a sobre dels fesolets.

23.
lluc llauna pas25

I tirem la salseta per sobre de tot.

24.
lluc llauna pas26

Només ens quedarà enfornar-ho 5 minuts en mode grill.

25.
lluc llauna pas27

I ja ho tenim per servir.

26.
lluc llauna pas28

Li he tirat una mica d'oli d'herbes que faig jo mateix per aromatitzar una mica el plat.

27.
lluc llauna pas29

Només heu d'escollir un bon oli, posar-hi farigola, romaní, llorer, caiena, pebre i poc més.

28.

Bon Profit!