Quina flipada amb el nom, eh? juas! Avui us porto un plat d'aquell de cuina d'autor. Que sóc de cuina tradicional, sí, però m'agrada fer les meves coses també. He volgut, per sobre de tot, donar una bona presentació al plat... però respectant l'equilibri de gustos dels ingredients. És una recepta que es pot preparar en menys d'una hora. I és econòmica. No cal dir que podeu utilitzar el peix que més us agradi... com podria ser una cueta de rap. En qualsevol cas, que sigui ben fresc... i que es treguin totes les espines... que us deixen els lloms nets. Espero que us agradi.

Ingredients

2 lloms de lluç fresc

6 tomàquets xerri

2 galeres

oli d'oliva

sal  

  

Picada d'all i julivert  

1 dent d'all  

una mica de julivert fresc

oli d'oliva  

sal

  

Pel cous-cous  

1 got de cous-cous

1 got d'aigua  

25gr. mantega

  

Per la confitura de tomàquet

300gr. tomàquets madurs  

50gr. sucre

2 claus

1 fulla d'api

50gr de Malvasia de Sitges  

50gr. aigua

el suc de mitja llimona

Preparació
1.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas3

Incorporem el sucre.

2.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas6

Diuen que la Malvasia Robert és la millor de Sitges. Jo no sé, però sé que és molt bona.

3.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas8

L'aigua...

4.
5.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas12

Quan gairebé estigui feta la confitura de tomàquet, anirem preparant el cous-cous. Jo sempre utilitzo la marca Tria, que m'agrada.

6.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas13

Posem un got de cous-cous...

7.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas14

... per tres quarts de got d'aigua bullint.

 

8.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas15

Tapeu-lo, ni que sigui amb un drap durant uns 6-7 minuts.

9.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas16

Afegiu una mica de mantega, que es fondrà sola amb la calor.

10.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas17

Per cert, la full d'api la traurem al final de la cocció. Ja haurà fet la seva feina.

11.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas18

Ja tenim feta la confitura. Ho reservem.

12.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas19

Ara prepararem una picadeta d'all i julivert amb el turmix.

13.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas20

Hi posem un dent d'all, una mica de julivert i una mica de sal...

14.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas21

... i un bon xorret d'oli clar. Ho triturem que quedi ben fi. Ho reservem.

15.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas22

Anem a pel peix. Rentem els lloms de lluç i les galeres.

16.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas23

En una paella ben calenta, fem les galeres a la planxa... amb un xorret d'oli i sal.

17.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas24

Ja les tenim fetes.

18.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas25

En la mateixa paella calenta, saltegem uns tomacons mini....

19.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas26

... tallats per la meitat.

20.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas27

... i tot seguit fem el lluç a la planxa... que no triga res.

21.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas28

Remeneu bé el cous-cous, per que el gra quedi separat... i comenceu a emplatar.

 

22.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas29

Feu pressió al cous-cous per donar estabilitat.

23.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas30

Aprofiteu la pell del lluç per coure bé el lluç... i podreu treure la pell al final.

24.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas32

Apliquem la confitura de tomàquet a sobre del cous-cous.

25.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas33

Traiem el motlle.

26.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas34

Queda ben pulit.

27.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas35

Incorporem el llom de lluç... els tomacons... i una galera partida per la meitat.

28.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas36

Finalment, el toc d'all i julivert per sobre.

29.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas37

... desordenadament...

30.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas38

Umm... quins aromes i quines olors!

31.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas40

... i la galera... sembla que estigui abraçant al lluç, eh?... jeje.

32.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas42

Que no falti un bon vi blanc ben fresquet.

 

33.
llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas43

Bon Profit!