Llibret de llom, per què no. Últimament, estic recuperant diverses receptes de les quals jo anomeno 'bàsiques'. Quants llibrets us hauran fet les vostres mares i àvies de petits? Molts, oi? I ara ve l'altra pregunta... Quants llibrets esteu fent vosaltres als vostres fills? Però fets per vosaltres, no comprats congelats. Espero que molts també. O com a mínim els suficients. Els llibrets també són un plat tradicional de la nostra gastronomia.

Ingredients

6 llibrets de llom

Pernil dolç

Formatge per fondre (en aquest cas emmental suís)

Pa ratllat

Farina

2 ous  

Oli per fregir  

Sal

Preparació
1.
llibrets llom pas1

Comencem per preparar-ho tot. Us recordo que a la vostra xarcuteria heu de demanar directament llibrets i us els prepararan com un llibre obert. Es poden fer amb totes dues bandes separades, però el fet d'obrir-los ajuda a què no s'escapi el farciment mentre els treballem.

2.
llibrets llom pas2

Posem un bon raig d'oli per fregir a escalfar.

3.
llibrets llom pas3

Salem els llibrets de llom per totes bandes.

4.
llibrets llom pas4

Els farcim amb un tros de pernil dolç.

5.
llibrets llom pas5

Jo he utilitzat un formatge per fondre suís, però podeu fer servir el que més us agradi.

6.
llibrets llom pas6

Posarem un tall de formatge plegat a sobre del pernil.

7.
llibrets llom pas7

I tanquem amb l'altra part del llom.

8.
llibrets llom pas8

Fem el mateix amb tots.

9.
llibrets llom pas10

... i ho batem bé.

10.
llibrets llom pas11

Passem el llibret per farina.

11.
llibrets llom pas12

Ben arrebossat.

12.
llibrets llom pas13

El suquem dins l'ou batut...

13.
llibrets llom pas14

I finalment...

14.
llibrets llom pas15

... l'arrebossem bé amb pa ratllat.

15.
llibrets llom pas16

Quan l'oli sigui calent... el posarem dins la paella acompanyant-lo per tal que no esquitxi.

16.
llibrets llom pas17

Deixeu que agafi bon color per tots dos costats.

17.
llibrets llom pas18

El reserveu sobre un paper absorbent.

18.
llibrets llom pas19

I ja els podem servir. Els podeu acompanyar de mil guarnicions (patates, verdura, pebrots, arròs, pasta, etc...)

19.
llibrets llom pas20

N'obrim un?

 

20.
llibrets llom pas21

Si està molt, molt calent, el formatge es mostrarà pràcticament líquid.

21.
llibrets llom pas22

Si els aguanteu una mica... que siguin calents però no massa, massa... el formatge es mostrarà més cremós i atractiu a la vista.