No podia faltar en aquesta pàgina la clàssica recepta del gaspatxo de síndria, un plat que hem incorporat gustosament i sense adonar-nos al nostre receptari d'estiu.  Certament, la d'avui és una d'aquelles receptes agraïdes, per què la fas amb molta calor, amb poques ganes de cuinar, però és clar, vols alguna cosa ràpida de fer, bona, refrescant i que no sigui pesada. Que t'animi el dia!

No cal dir que aquest gaspatxo admet moltes variants i el podeu adaptar el vostre gust. A mi, per exemple, no m'agrada posar-hi pa. A d'altres persones, no els agrada posar-hi cogombre, o all, o vinagre... En definitiva, si tots els problemes d'aquesta vida fossin tan senzills d'arreglar... oi? Som-hi!

 

Ingredients

350g de síndria

250g de tomàquet madur

30g de cogombre

30g de pebrot verd

25g de ceba tendra o dolça

1/2 gra d'all

2 o 3 cullerades soperes de vinagre de Xerés

3 o 4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra

1 culleradeta de café de sal

Variants:

Hi podeu afegir una mica de pa remullat

Podeu variar les quantitats dels ingredients en funció del vostre gust

Podeu fer servir altres tipus de vinagre (poma, Mòdena, etc...)

Es pot passar per un colador fi

Preparació
1.
gaspatxo sindria pas1

Renteu i prepareu tots els ingredients. Ara, a l'estiu, trobareu molta varietat de tomàquet madur i fins i tot, podeu barrejar diferents tipus de tomàquets, sempre ben madurs.

2.
gaspatxo sindria pas2

Talleu-los a trossos. Jo he fet servir un parell de bona mida, que em feien el pes.

3.
gaspatxo sindria pas3

La síndria, és clar, ha de ser ben madura, dolça i gustosa. 

4.
gaspatxo sindria pas4

Talleu-la i retireu-ne les llavors. La podeu posar ja dins la batedora tallada a trossets.

5.
gaspatxo sindria pas5

Peseu la resta d'ingredients. Si no voleu que repeteixi l'all enretireu el brot que té al seu interior.

6.
gaspatxo sindria pas6

I afegiu-los també dins la batedora, amb els tomàquets.

7.
gaspatxo sindria pas7

Ara, directament, ja ho podeu tapar.

8.
gaspatxo sindria pas8

I batre una bona estona fins que quedi ben fi. 

9.
gaspatxo sindria pas9

Un cop ben batut, afegiu-hi la sal.

10.
gaspatxo sindria pas10

Les cullerades de vinagre.

11.
gaspatxo sindria pas11

I les cullerades d'oli i ho torneu a remenar un parell de minuts més.

12.
gaspatxo sindria pas12

En aquest punt, podeu colar la barreja, tot i que si ho heu fet bé no us caldrà. A mi particularment m'agrada que el gaspatxo quedi una mica espés, però si el voleu més líquid, coleu-lo.

13.
gaspatxo sindria pas13

Tasteu-lo també, per si cal corregir de sal o d'alguna cosa.

14.
gaspatxo sindria pas14

I directament, el tapeu amb paper de film i a la nevera, a agafar temperatura.

15.
gaspatxo sindria pas15

Per decorar a posteriori, aprofiteu per treure unes boles de síndria i tallar una mica de cogombre, pebrot i ceba.

16.
gaspatxo sindria pas16

I ara si, ja podeu servir el gaspatxo ben fresquet en bols, decorar amb la barreja de verdures i síndria i tirar un petit raig d'oli d'oliva per sobre. Extraordinari!

17.
gaspatxo sindria pas17

Bon profit i bon estiu!