La carn d’aquest ocell és considerada una de les carns més sanes que hi ha, ja que es caracteritza per tenir un baix contingut en greix i colesterol, i per això, és un aliment ideal per consumir i mantenir un bon estat físic i nutricional. La carn de gall dindi té un alt contingut en aigua, el que fa que sigui un aliment que aporta poques calories. Té dos tipus de carn, vermella a les seves extremitats inferiors, cuixes i pernils, i blanca al seu pit i les ales. La major part del greix es troba sota la pell, per tant, es pot retirar fàcilment. La baixa quantitat de colesterol en facilita la digestibilitat, sent un aliment lleuger amb un important valor proteic i amb un alt contingut d’aminoàcids essencials que l’organisme necessita.

Avui, us ensenyem com cuinar-lo al forn amb herbes, com sempre, pas a pas. Som-hi!

Ingredients

4 cuixes de gall dindi

1 copa de brandi

1 copa de vi

1 got d'aigua

1 ceba a trossos

8 patates

1 cabeça d'alls

herbes aromàtiques (romaní, farigola, llorer, etc..)

pebre negre

oli d'oliva

sal

 

Variants:

Hi podeu afegir tomàquets i/o pastanaga, o bolets

Es pot utilitzar vi ranci

Preparació
1.
cuixa gall dindi al forn pas1

Prepareu la verdura.

2.
cuixa gall dindi al forn pas2

I les cuixes de gall dindi.

3.
cuixa gall dindi al forn pas3

Saleu i empebreu les cuixes.

4.
cuixa gall dindi al forn pas4

Col·loqueu la ceba tallada a trossos a la base de la safata de forn, amb un raig d'oli d'oliva.

5.
cuixa gall dindi al forn pas5

A sobre, col·loqueu-hi les patates pelades i tallades a llesques d'un centímetre aprox. Saleu-ho i empebreu-ho, i tireu una mica més d'oli.

6.
cuixa gall dindi al forn pas6

A sobre, poseu-hi les cuixes de gall dindi.

7.
cuixa gall dindi al forn pas7

Tireu fulles de romaní per sobre.

8.
cuixa gall dindi al forn pas8

I fulles de farigola també.

9.
cuixa gall dindi al forn pas9

Partiu unes fulles de llorer i les repartiu per la safata.

10.
cuixa gall dindi al forn pas10

Talleu tots els grans d'all per la meitat, amb pell i tot.

11.
cuixa gall dindi al forn pas11

El repartiu i ho regueu de nou amb oli d'oliva.

12.
cuixa gall dindi al forn pas12

Preescalfeu el forn a uns 190 graus.

13.
cuixa gall dindi al forn pas13

Poseu-ho a coure durant uns 15 minuts, inicialment.

14.
cuixa gall dindi al forn pas14

Passat aquest temps, afegiu-hi el vi i el brandi, i ho deixeu coure uns 30 minuts més.

15.
cuixa gall dindi al forn pas15

Passat aquest temps, doneu-li la volta a les cuixes.

16.
cuixa gall dindi al forn pas16

I afegiu-hi l'aigua. Ara, ho deixeu coure una hora més aproximadament, donant-li la volta de tant en tant i ruixant les cuixes amb el suc.

17.
cuixa gall dindi al forn pas17

Un cop daurades i ben cuites, ja les podreu servir.

18.
cuixa gall dindi al forn pas18

Ben calentes i cap a taula.

19.
cuixa gall dindi al forn pas19

Emplateu una cuixa amb patates, ceba i suquet.

20.
cuixa gall dindi al forn pas20

Bon profit!