De nou, una espectacular recepta que fa festa! Certament, sempre que em toca fer un arròs em plantejo la mateixa pregunta: i si avui la faig amb fideus?
Oi que et passa? I quan comences a pensar què prefereix cadascú t'adones que, és clar, fàcil no t'ho poden posar. En qualsevol cas, la d'avui és una recepta guanyadora, sempre que els ingredients siguin de qualitat.
No et perdis altres receptes similars com la fideuada de gambots i calamar, la fideuada de cranc blau o els fideus mariners a l'estil de Tossa.
Som-hi!
- 500 g de fideus
- 4 escamarlans tallats per la meitat
- 1 litre de brou de peix
- 1 filet de lluç net d'espines i tallat a trossos
- 1 ceba trinxada
- 3 grans d'all laminats
- 1 cullerada de carn de nyora
- 5 cullerades de tomàquet ratllat
- 1 picada d'all i julivert
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
Variants:
Es pot acompanyar d'una maionesa amb all i julivert.
Prepara el peix i el marisc.
Talla els escamarlans per la meitat i el llom de lluç a trossos.
Prepara una picada d'all i julivert, amb oli d'oliva i sal.
Que quedi ben fina.
I si vols la passes a un biberó, així la podràs conservar força dies a la nevera.
En una paella amb un generós raig d'oli, daura els alls.
Seguidament, daura els escamarlans per les dues bandes.
Mentrestant, trinxa la ceba.
Aprofita per incorporar una mica de picada al lluç.
I ho reserves.
En el mateix oli, i si cal en pots afegir més, daura la ceba.
Quan la ceba tingui color, incorpora el tomàquet a la paella.
També la carn de nyora, i ho deixes sofregir fins que perdi tota l'aigua.
Ha de quedar ben intens.
Si vols pots triturar el sofregit, per aquells que no suporten trobar un tros de ceba.
Ben fi.
Ara, amb un raig d'oli, has d'enrossir els fideus a foc baix.
Compte que de seguida es cremen!
Quan tinguin color, ja podràs incorporar el sofregit i ho barreges bé.
Incorpora també el brou ben calent.
Una mica de sal i ho deixes fer uns 10 minuts.
Ara, incorpora els escamarlans.
El lluç, i una mica més de picada. Uns 4 o 5 minuts més i ja estarà la pasta cuita.
Addicionalment, pots torrar-ho al forn en mode grill durant 3 o 4 minuts també.
Mentrestant, i si vols, pots preparar un allioli amb all i julivert.
I decorar-ho tot amb aquesta salsa.
I a gaudir!
Bon profit!