De nou, una espectacular recepta que fa festa! Certament, sempre que em toca fer un arròs em plantejo la mateixa pregunta: i si avui la faig amb fideus?

Oi que et passa? I quan comences a pensar què prefereix cadascú t'adones que, és clar, fàcil no t'ho poden posar. En qualsevol cas, la d'avui és una recepta guanyadora, sempre que els ingredients siguin de qualitat. 

No et perdis altres receptes similars com la fideuada de gambots i calamar, la fideuada de cranc blau o els fideus mariners a l'estil de Tossa.

Som-hi!

Ingredients
  • 500 g de fideus 
  • 4 escamarlans tallats per la meitat
  • 1 litre de brou de peix
  • 1 filet de lluç net d'espines i tallat a trossos
  • 1 ceba trinxada 
  • 3 grans d'all laminats
  • 1 cullerada de carn de nyora
  • 5 cullerades de tomàquet ratllat
  • 1 picada d'all i julivert
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Variants:

Es pot acompanyar d'una maionesa amb all i julivert.

Preparació
1.
peix i marisc

Prepara el peix i el marisc.

2.
preparar peix

Talla els escamarlans per la meitat i el llom de lluç a trossos.

3.
picada

Prepara una picada d'all i julivert, amb oli d'oliva i sal.

4.
triturar

Que quedi ben fina. 

5.
biberó

I si vols la passes a un biberó, així la podràs conservar força dies a la nevera. 

6.
daurar all

En una paella amb un generós raig d'oli, daura els alls. 

7.
daurar escamarlans

Seguidament, daura els escamarlans per les dues bandes.

8.
trinxar ceba

Mentrestant, trinxa la ceba.

9.
daurar lluç

Aprofita per incorporar una mica de picada al lluç. 

10.
reservar peix

I ho reserves. 

11.
daurar ceba

En el mateix oli, i si cal en pots afegir més, daura la ceba.

12.
tomàquet

Quan la ceba tingui color, incorpora el tomàquet a la paella.

13.
carn de nyora

També la carn de nyora, i ho deixes sofregir fins que perdi tota l'aigua. 

14.
sofregit

Ha de quedar ben intens. 

15.
triturar

Si vols pots triturar el sofregit, per aquells que no suporten trobar un tros de ceba. 

16.
sofregit triturat

Ben fi. 

17.
daurar fideus

Ara, amb un raig d'oli, has d'enrossir els fideus a foc baix. 

18.
fideus torrats

Compte que de seguida es cremen!

19.
sofregit

Quan tinguin color, ja podràs incorporar el sofregit i ho barreges bé. 

20.
brou de peix

Incorpora també el brou ben calent. 

21.
coure

Una mica de sal i ho deixes fer uns 10 minuts. 

22.
decorar

Ara, incorpora els escamarlans. 

23.
picada

El lluç, i una mica més de picada. Uns 4 o 5 minuts més i ja estarà la pasta cuita.

24.
daurar paella

Addicionalment, pots torrar-ho al forn en mode grill durant 3 o 4 minuts també. 

25.
allioli

Mentrestant, i si vols, pots preparar un allioli amb all i julivert. 

26.
decorar

I decorar-ho tot amb aquesta salsa. 

27.
fideuada

I a gaudir!

28.
fideuada

Bon profit!