Excel.lent plat que vaig provar fa molt temps i que és molt cardiosaludable. Si teniu el colesterol alt... aquest és el vostre plat.

Ingredients

500gr. sípia (amb la melsa)

100gr. nous de California  

3 cebes grans

4 dents d'all

4 fulles de llorer

1 got de vi blanc

2 llesques de pa torrat  

oli d'oliva  

pebre negre en gra

sal

Preparació
1.
estofat sipia nous pas1

Preparem els ingredients. 

2.
estofat sipia nous pas2

Cebes, alls, llorer...

3.
estofat sipia nous pas3

... la sípia ben grossa... i tallada a daus... i la melsa la reservem.

4.
5.
estofat sipia nous pas5

El morter...

6.
estofat sipia nous pas6

... i ja podem començar a saltar la sípia en una cassola amb un bon xorret d'oli d'oliva.

7.
estofat sipia nous pas7
8.
estofat sipia nous pas8

Ara afegim la ceba tallada en juliana... i el llorer.

9.
estofat sipia nous pas9

Ho remenem bé...

10.
estofat sipia nous pas10

... i ho deixem uns minuts per acabar de daurar la sípia amb la ceba...

11.
estofat sipia nous pas11

Mentre, podem anar preparant la picadeta amb una mica de pa torrat...

12.
estofat sipia nous pas12

... les nous....

13.
estofat sipia nous pas13

... i la melsa de la sípia.

14.
estofat sipia nous pas14

Aneu picant fins desfer les nous amb el pa.

15.
estofat sipia nous pas15

Ja tinc sofregida la ceba....

16.
estofat sipia nous pas16

... incorporem el vi blanc...

17.
estofat sipia nous pas17

... ho tapem i deixem que evapori l'alcohol durant uns 5-8 minuts de cocció a foc mitjà... i tapat.

18.
estofat sipia nous pas18

Ara li li podem afegir el brou. Més o menys, fins que cobreixi tota la sípia.

19.
estofat sipia nous pas19

En aquest moment també incorporem la pebre negre...

20.
estofat sipia nous pas20

... i un polsim de sal. Ho deixem coure uns 20-25 minuts a foc baix.

21.
estofat sipia nous pas21

Ara, agafeu un parell o tres de cullerades del suquet... i les afegiu a la picada. Us permetrà treballar-la millor. Tampoc busquem fondre literalment les nous... han de quedar trossets però petits.

22.
estofat sipia nous pas22

Incorporem la picada al guisat.

23.
estofat sipia nous pas23

Deixem que acabi de coure's la sípia... fins que estigui toveta.

24.
estofat sipia nous pas24

Tasteu-la i rectifiqueu de sal si cal.

25.
estofat sipia nous pas25

Ja la podem servir.

26.
estofat sipia nous pas26

És un plat molt gustós. Us agradarà.

27.
estofat sipia nous pas27

Bon Profit!