En aquesta pàgina ja hem vist unes quantes maneres de fer els fideus de mar. En el cas d'avui, volem que la sípia sigui la protagonista i per aquest motiu hi afegirem la tinta d'una sola sípia. D'aquesta manera, la tinta no ens tenyirà la pasta de color negre, però ens aportarà tota l'essència de la sípia que busquem. Juntament amb un fumet de peix de roca, tot plegat ens garantirà un sabor excel·lent en aquest plat.

Com veureu, petites variants sobre una mateixa recepta us permetrà obtenir diferents resultats amb matisos que, de vegades, resulten sorprenents. 

Senzill i bo. Som-hi!

Ingredients

400 g de fideus del número 2 (especial fideuada)

1 sípia gran amb la tinta tallada a daus petits

un grapat de cloïsses

brou vermell de peix

3 alls tallats a làmines

oli d'oliva

sal

Preparació
1.
fideuada sipia pas1

Hi ha qui fa servir fideus encara més prims, però els del número 2 són els més adients.

2.
fideuada sipia pas2

Poseu les cloïsses en aigua i sal mitja horeta, per purgar-les de sorra.

3.
fideuada sipia pas3

Poseu també a escalfar el fumet de peix.

4.
fideuada sipia pas5

Reserveu la tinta.

5.
fideuada sipia pas6

Ara talleu els alls a làmines

6.
fideuada sipia pas7

Poseu una paella a escalfar amb un raig d'oli i daureu una mica els alls, que aromatitzin l'oli.

7.
fideuada sipia pas8

A continuació, i amb compte amb les esquitxades, incorporeu-hi la sípia.

8.
fideuada sipia pas9

Saleu-la una mica.

9.

Deixeu que agafi color a foc fort.

10.
fideuada sipia pas11

En un moment donat començarà a esclatar. Per evitar cremades tapeu la sípia amb una tapa.

11.
fideuada sipia pas12

De tant en tant la remeneu. L'objectiu és que s'enganxi una mica a la paella. D'aquí n'extraurem tota la substància de la sípia. Però repeteixo, compte amb les cremades.

12.
fideuada sipia pas14

Remeneu-los amb dos objectius: torrar el fideu i recollir l'essència de la sípia incrustada a la paella.

13.
fideuada sipia pas15

Us ha de quedar la paella pràcticament neta.

14.
fideuada sipia pas17

Afegiu-hi el fumet de peix ben calent fins cobrir-ho tot. La quantitat dependrà de si us agrada més o menys sucosa. Com a norma general, haureu de posar (com a mínim) el doble de líquid que de pasta.

15.
fideuada sipia pas18

Saleu-ho.

16.
fideuada sipia pas19

A continuació, i amb l'ajuda d'un colador, desfeu la tinta de la sípia amb una cullera.

17.
fideuada sipia pas20

La tinta enfosquirà una mica el plat, però li donarà un sabor exquisit també.

18.
fideuada sipia pas21

Deixeu que faci xup-xup durant 10 minuts a foc mig.

19.
fideuada sipia pas22

Afegiu-hi les cloïsses.

20.
fideuada sipia pas23

Deixeu-ho coure uns 5 minuts més.

21.
fideuada sipia pas24

Finalment, doneu-li un cop de grill al forn per torrar els fideus, uns 5 minuts més a 200 graus.

22.
fideuada sipia pas25

Deixeu reposar el plat 10 minuts abans de servir-lo.

23.
fideuada sipia pas26

I cap a taula!

24.
fideuada sipia pas27

Molt bona!

25.
fideuada sipia pas28

Bon profit!