Bon dia, amics! Avui veurem com elaborar uns macarrons extraordinaris! Necessitareu una mica de temps, tot sigui dit, però si us organitzeu no serà tan dramàtic. A més, podeu fer abundant pop amb salsa i congelar una part. Aquesta preparació us servirà per fer una empanada, acompanyar un plat de peix o barrejar-ho amb pasta com us proposem avui. Com sempre, la qualitat marcarà el resultat. És per això que us recomanem emprar verdura ecològica i de km0. De fet, jo us recomano fer la salsa de pop el dia anterior. El repòs li anirà fantàsticament i l'endemà estarà molt més bo. També és una manera de no estar massa temps a la cuina, organitzant-vos el temps. Recordeu que el picant acompanya molt bé al pop. Però això ja és decisió vostra. Som-hi!

Ingredients

1 pop cuit (mínim mig quilo)

salsa picant (opcional)

400 g de macarrons

formatge per a pasta

Per fer la salsa:

4 o 5 tomàquets madurs

1 pebrot verd

1/2 pebrot vermell

1 ceba grossa o dues mitjanes

4 grans d'all

1 cullerada de pebre vermell dolç (opcionalment picant)

2 fulles de llorer

pebre negre

1 copa de vi ranci

oli d'oliva

sal

Variants:

S'hi poden afegir daus de pernil i/o xoriço amb el pop

Preparació
1.
macarrons pop pas1

El pop el podeu coure o comprar-lo ja cuit. 

2.
macarrons pop pas2

La mida no importa massa, ja que el fareu a trossets. Entre 500g-1000g serà suficient. Si és més gran caldrà augmentar la proporció de verdura per fer la salsa.

3.
macarrons pop pas3

Aprofiteu per tallar-lo i deixar-lo preparat a la nevera.

4.
macarrons pop pas4

Ara prepareu la verdura i renteu-la bé.

5.
macarrons pop pas5

Trinxeu els pebrots i la ceba.

6.
macarrons pop pas6

Ja podeu posar un bon raig d'oli d'oliva en una cassola i daurar els alls.

7.
macarrons pop pas7

Seguidament, incorporeu-hi la ceba i el llorer, i deixeu-ho sofregir.

8.
macarrons pop pas8

Mentre es fa la ceba, aprofiteu per ratllar els tomàquets.

9.
macarrons pop pas9

Afegiu el pebre vermell al tomàquet i ho reserveu.

10.
macarrons pop pas10

Un cop la ceba sigui transparent, ja hi podeu afegir el pebrot. Un puntet de sal i ho deixeu sofregir de nou.

11.
macarrons pop pas11

Poseu-hi una mica de pebre negre.

12.
macarrons pop pas12

I el got de vi ranci. Si no en teniu poseu-hi vi blanc o fins i tot una mica de brandi, o cava obert.

13.
macarrons pop pas13

Ho tapeu i espereu uns 10-12 minuts fins que s'evapori l'alcohol.

14.
macarrons pop pas14

Quan noteu que ja gairebé no queda líquid...

15.
macarrons pop pas15

serà el moment de tirar-hi el tomàquet.

16.
macarrons pop pas16

Ho saleu una mica.

17.
macarrons pop pas17

Ho remeneu i ho deixeu coure a foc baix uns 15 minuts, que es faci bé el tomàquet. Vigileu que no falti mai una mica de líquid. S'hi pot afegir una mica d'aigua si cal, així com també fem per una samfaina, que vindria a ser gairebé el mateix.

18.
macarrons pop pas18

Un cop està feta la salsa, afegiu-hi el pop.

19.
macarrons pop pas19

És el moment de decidir si voleu posar una mica de picant o no.

20.
macarrons pop pas21

Com us comentava a la introducció, jo us recomano fer la salsa el dia anterior i deixar-la reposar un dia. Un cop freda la reserveu a la nevera.

21.
macarrons pop pas22

L'endemà, tindreu el dinar fet en 10 minuts. poseu a bullir la pasta, en aquest cas macarrons.

22.
macarrons pop pas23

Quan li faltin 5 minuts a la pasta, poseu a escalfar la salsa amb pop. Jo n'he posat dos cullerots i m'han sobrat dues terceres parts que congelaré per fer altres receptes.

23.
macarrons pop pas24

Escorreu bé els macarrons.

24.
macarrons pop pas25

I directament els barregeu en calent amb la salsa. Us espereu un parell de minuts que s'escalfi i barregi el conjunt i ja ho podeu servir.

25.
macarrons pop pas26

Oh! espectacular sabor!

26.
macarrons pop pas27

Una mica de formatge ratllat si voleu i a gaudir.

27.
macarrons pop pas28

Bon profit!