Us explicaré com dessalar un llom de bacallà salat. El procés de dessalat dependrà i molt de la mida i gruix que tingui el bacallà. En general, necessitareu de dos a tres dies per a dessalar un llom de bacallà. El bacallà esqueixat es pot dessalar gairebé de forma immediata. L'heu de rentar molt bé i deixar en remull 30 minuts abans de consumir-lo. Les tires de bacallà més grans...les haureu de tenir en remull 24 hores. Però sempre sempre... el millor és tastar una punteta per comprovar com està de sal.

Penseu que el bacallà dessalat ja és, en certa manera, un producte cuit... i per tant el podeu consumir sense problemes. Pels talls més grans de bacallà, el que seria un llom individual o la suprema si que haurem de canviar l'aigua més vegades.

Ingredients
Preparació
1.
dessalar bacalla salat pas1

Us explicaré un truc que em va recomanar el bacallaner que em ven bacallà al mercat municipal... que hi entén una mica del tema, és clar. Primer de tot renteu bé i durant força estona el bacallà per treure'n tota la sal possible. Després col.loqueu-lo dins un recipient ple d'aigua, que cobreixi els lloms completament.

2.
dessalar bacalla salat pas2

És important que la pell estigui a sobre... ja que en cas contrari... retindria la sal a la part baixa.

3.
dessalar bacalla salat pas3
4.
dessalar bacalla salat pas4

A l'últim canvi d'aigua, hi podeu incorporar uns trossos de pa sec, com més sec millor. Aquest pa també absorbirà l'excés de sal.

5.
dessalar bacalla salat pas5

En aquest punt, ja el tindreu apunt per a fer qualsevol recepta de bacallà. Que quins plats podem fer?... doncs, per exemple... podeu fer uns bunyols de bacallà...

6.
dessalar bacalla salat pas6

... o podeu fer una brandada de bacallà ...

7.
dessalar bacalla salat pas7

... uns pebrots del piquillo amb brandada de bacallà...

8.
dessalar bacalla salat pas8

... o també una esqueixada de bacallà...

9.
dessalar bacalla salat pas9

... un típic bacallà a la llauna... un empedrat... un xató... un arròs amb bacallà...

10.
dessalar bacalla salat pas10

... un bacallà amb suquet vermell... i més! I és que hi ha milers de plats que es poden fer amb aquest magnífic producte. Un dels pocs peixos que s'ha pogut guisar per tot arreu gràcies a la seva conservació salada. Recordeu que un cop dessalat el bacallà l'haureu de consumir en els propers dies (2 o 3 màxim). Bon profit!