Us explicaré com dessalar un llom de bacallà salat. El procés de dessalat dependrà i molt de la mida i gruix que tingui el bacallà. En general, necessitareu de dos a tres dies per a dessalar un llom de bacallà. El bacallà esqueixat es pot dessalar gairebé de forma immediata. L'heu de rentar molt bé i deixar en remull 30 minuts abans de consumir-lo. Les tires de bacallà més grans...les haureu de tenir en remull 24 hores. Però sempre sempre... el millor és tastar una punteta per comprovar com està de sal.

Penseu que el bacallà dessalat ja és, en certa manera, un producte cuit... i per tant el podeu consumir sense problemes. Pels talls més grans de bacallà, el que seria un llom individual o la suprema si que haurem de canviar l'aigua més vegades.

Ingredients
Preparació
1.

Us explicaré un truc que em va recomanar el bacallaner que em ven bacallà al mercat municipal... que hi entén una mica del tema, és clar. Primer de tot renteu bé i durant força estona el bacallà per treure'n tota la sal possible. Després col.loqueu-lo dins un recipient ple d'aigua, que cobreixi els lloms completament.

2.

És important que la pell estigui a sobre... ja que en cas contrari... retindria la sal a la part baixa.

3.
4.

A l'últim canvi d'aigua, hi podeu incorporar uns trossos de pa sec, com més sec millor. Aquest pa també absorbirà l'excés de sal.

5.

En aquest punt, ja el tindreu apunt per a fer qualsevol recepta de bacallà. Que quins plats podem fer?... doncs, per exemple... podeu fer uns bunyols de bacallà...

6.

... o podeu fer una brandada de bacallà ...

7.

... uns pebrots del piquillo amb brandada de bacallà...

8.

... o també una esqueixada de bacallà...

9.

... un típic bacallà a la llauna... un empedrat... un xató... un arròs amb bacallà...

10.

... un bacallà amb suquet vermell... i més! I és que hi ha milers de plats que es poden fer amb aquest magnífic producte. Un dels pocs peixos que s'ha pogut guisar per tot arreu gràcies a la seva conservació salada. Recordeu que un cop dessalat el bacallà l'haureu de consumir en els propers dies (2 o 3 màxim). Bon profit!