Gran sabor i millor presència. Aprofiteu la temporada de maduixes per gaudir d'aquestes postres de categoria fetes amb ingredients molt bàsics i econòmics. El coulis és una salsa que es fa barrejant almívar, suc de llimona i fruita, tot ben triturat.
La crema xantillí no deixa de ser una nata semi-muntada lleugerament ensucrada i perfumada amb aroma de vainilla. És bo comentar que són unes postres molt dolces que poden resultar una mica pesades, tot i que delicioses. Per tant, és aconsellable pecar de racions petites que no pas de grans. Tingueu-ho en compte, sobretot si les serviu després de un gran àpat.
4-6 maduixes per decorar (les més maques)
500 g de nata per muntar
100 g de sucre
aroma de vainilla
peces decoratives de xocolata (neules, carquinyolis, galetes, etc)
Per fer el coulis:
300 g de maduixes
el suc de mitja llimona
un tap d'essència de vainilla
100 g de sucre
70 g d'aigua
Variants:
Podeu fer la mateixa recepta amb altres tipus de fruita (pinya, plàtan, taronja, etc...) o combinant diferents fruites
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas1 vaset crema xantilli coulis maduixa pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/39/74/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas1.jpeg)
Renteu bé les maduixes sota l'aixeta i talleu la part superior (part blanca i fulles).
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas2 vaset crema xantilli coulis maduixa pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/40/28/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas2.jpeg)
Reserveu les més maques per decorar els vasets al final.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas3 vaset crema xantilli coulis maduixa pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/40/55/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas3.jpeg)
Amb la resta de maduixes feu el coulis. Poseu-les dins un bol per triturar les tallades per la meitat.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas4 vaset crema xantilli coulis maduixa pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/40/82/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas4.jpeg)
Afegiu-hi el suc de mitja llimona i un tap d'essència de vainilla. Ho reserveu.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas5 vaset crema xantilli coulis maduixa pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/41/51/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas5.jpeg)
Poseu 70ml d'aigua i 100g de sucre a bullir per fer l'almívar. Un cop arrenqui el bull manteniu-ho un minut i apagueu el foc. Espereu 5 minuts que perdi escalfor.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas6 vaset crema xantilli coulis maduixa pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/41/78/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas6.jpeg)
Seguidament, ja podeu abocar l'almíbar dins el bol.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas7 vaset crema xantilli coulis maduixa pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/42/05/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas7.jpeg)
Perfecte.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas8 vaset crema xantilli coulis maduixa pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/42/32/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas8.jpeg)
Ara ho tritureu tot, ben fi.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas9 vaset crema xantilli coulis maduixa pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/42/59/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas9.jpeg)
I ja tindreu el coulis fet. Deixeu-lo refredar i un cop fred poseu-lo a la nevera.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas10 vaset crema xantilli coulis maduixa pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/42/86/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas10.jpeg)
Ara prepareu la crema xantillí. Poseu la nata per muntar fins un bol, que estigui ben freda.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas11 vaset crema xantilli coulis maduixa pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/43/22/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas11.jpeg)
Tireu un tap d'essència de vainilla a la nata.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas12 vaset crema xantilli coulis maduixa pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/43/85/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas12.jpeg)
Cap a dins!
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas13 vaset crema xantilli coulis maduixa pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/44/51/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas13.jpeg)
Amb una barnilla, comenceu a muntar la nata.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas14 vaset crema xantilli coulis maduixa pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/44/81/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas14.jpeg)
Quan comenci a tenir una mica de textura pareu.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas15 vaset crema xantilli coulis maduixa pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/45/47/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas15.jpeg)
Afegiu-hi el sucre i doneu-li un parell de voltes més.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas16 vaset crema xantilli coulis maduixa pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/45/74/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas16.jpeg)
Ja teniu la crema xantillí a punt.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas17 vaset crema xantilli coulis maduixa pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/46/01/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas17.jpeg)
Poseu una petita base de coulis al fons dels vasets.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas18 vaset crema xantilli coulis maduixa pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/46/28/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas18.jpeg)
No massa.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas19 vaset crema xantilli coulis maduixa pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/46/55/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas19.jpeg)
Ara poseu la crema dins una mànega.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas20 vaset crema xantilli coulis maduixa pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/46/91/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas20.jpeg)
Ompliu el vaset deixant fins a dalt un forat al mig.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas21 vaset crema xantilli coulis maduixa pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/47/51/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas21.jpeg)
Ompliu aquest forat amb més coulis.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas22 vaset crema xantilli coulis maduixa pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/47/78/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas22.jpeg)
Finalment, coroneu el vaset amb una maduixa.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas23 vaset crema xantilli coulis maduixa pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/48/05/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas23.jpeg)
Jo he utilitzat unes neules de xocolata per decorar i una full de menta.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas24 vaset crema xantilli coulis maduixa pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/48/32/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas24.jpeg)
I ja les podeu reservar a la nevera fins el moment de servir-ho a taula.
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas25 vaset crema xantilli coulis maduixa pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/48/59/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas25.jpeg)
Quines ganes d'agafar la neula sucada i fer-li una mossegada, oi?
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas26 vaset crema xantilli coulis maduixa pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/48/86/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas26.jpeg)
Els colors són fantàstics! Serviu-ho ben fred!
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas27 vaset crema xantilli coulis maduixa pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/49/16/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas27.jpeg)
Bon profit!
![vaset crema xantilli coulis maduixa pas28 vaset crema xantilli coulis maduixa pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/09/49/43/vaset-crema-xantilli-coulis-maduixa-pas28.jpeg)