Avui us vull mostrar com preparar la mona a casa. Per tant, he volgut publicar aquesta recepta amb antelació i així donar-vos temps suficient per mirar de trobar i comprar els ingredients necessaris, que són ben senzills.

No és difícil de fer, només cal una certa organització. Penseu que aquesta mona és de nata i trufa, i la podeu fer dies abans, guardar-la al congelador i treure el dia de la mona sense problemes. Això sí: el dia abans de fer-la, haureu de preparar altres receptes, com el pa de pessic, la trufa clara per muntar i l'almívar per banyar el pastís. L'endemà, amb tot plegat, ja podreu muntar la mona.

Per tant, paciència i temps, d'això que ara en tenim tant, oi? Per cert, penseu que no hi ha cap definició concreta sobre com ha de ser una mona. Qualsevol pastís decorat per a l'ocasió serà vàlid. Aquesta mona de nata de maduixes i trufa clara és una gran opció, més fàcil de fer que d'altres i superbona! 

Ingredients

1 pa de pessic

500ml de trufa clara per muntar

sucre bany (almívar)

500ml de nata per muntar

120g de sucre per a la nata

120g de sucre per a la trufa clara

300 g de maduixes

colorant vermell

Variants:

Podeu fer-la tota de trufa o tota de maduixa i reduir així la complexitat de l'elaboració

Si no teniu maduixes, podeu fer servir una mica de melmelada

Preparació
1.

Com us comento a la introducció, el dia abans heu de preparar el pa de pessic. Un cop fet i fred, el podeu conservar a la nevera tapat amb un drap net.

2.

També el dia abans, prepareu la trufa clara per muntar.

3.

Un cop freda, guardar dins un tàper a la nevera.

4.

També el dia abans, prepareu l'almívar, que barrejareu amb un raig de brandi. No tingueu por amb els nens, la quantitat no és rellevant i li aportarà un sabor i aroma importants al pastís. De fet, la majoria de pastisseries així ho fan amb tots els pastissos. És conegut com a "sucre bany".

5.

Amb aquesta barreja d'almívar i brandi podrem banyar el pa de pessic. Reserveu-ho a la nevera.

6.

I ara si, per fi, l'endemà de preparar els tres ingredients anteriors, ja podreu preparar la mona. Sempre és temporada de maduixa per Quaresma, i podeu aprofitar aquesta excel·lent fruita incorporant-la a la mona. Sobretot si tenen el punt perfecte de maduració.

7.

Renteu-les bé i feu-les a trossos. Reserveu algunes de senceres per decorar el pastís (unes 15).

8.

Seguidament, i abans de muntar la nata, haureu de preparar el pa de pessic. Talleu la part superior i feu també un tall horitzontal amb un ganivet de serra. A poc a poc i amb compte.

9.

Repeleu també els laterals. Per què es fa això? la nata (i qualsevol altre producte) s'adhereixen millor i estèticament guanya molt. Amb aquestes sobres podeu fer un púding excel·lent després.

10.

Un tema important: per poder manipular amb garanties el pastís mentre l'esteu fent és convenient col·locar-lo sobre un suport dur (ferro o plàstic). Després us resultarà més fàcil transportar-lo també.

11.

I ara, la nata per muntar (al 33% de greix mínim) ben freda, la podeu abocar per muntar-la, els 500 ml.

12.

Com que la volem de maduixa, li podeu posar una mica de colorant alimentari vermell. Si no en teniu, una mica de melmelada o sencillament les maduixes.

13.

Quan comenci a muntar però encara no tingui consistència, afegiu-hi a poc a poc el sucre, entre 100 i 120 grams, al gust.

14.

Passeu aquesta nata muntada a un bol.

15.

Ara, aprofiteu el mateix recipient per muntar la trufa. No cal que el netegeu. Penseu que la trufa és més fosca que la barreja anterior.

16.

Poseu a muntar la trufa i a mig muntar hi afegiu també el sucre.

17.

Ara torneu a la nata rosa. Ompliu una mànega pastissera amb una quantitat de nata de color rosa suficient per a poder decorar el pastís després.

18.

A la resta de nata, li hi afegiu els trossos de maduixa.

19.

Com que ja teniu la nata i la trufa muntades no podeu perdre el temps. Banyeu la part inferior del pastís amb la barreja de sucre bany (almívar amb brandi). Si no voleu tantes calories podeu banyar el pastís amb llet.

20.

Seguidament, apliqueu el farciment de maduixa. Com veureu, jo he fet meitat i meitat.

21.

Com veieu, he utilitzat la mànega de trufa per aplicar el farciment, ja que resulta més còmode. La nata amb trossos de maduixa se us pot obturar en una mànega i liar-la una mica.

22.

Allisseu-ho de tal manera que totes dues capes queden al mateix nivell.

23.

Seguidament, tapeu el pastís amb la capa superior de pa de pessic. Banyeu-la de nou amb el sucre bany i apliqueu una capa de trufa a la meitat del pastís, inclós el lateral. Procureu que quedi decent i feu servir una paletina.

24.

Calculeu a ull la meitat aproximadament, però no passa res si no és exacte. Ho arreglarem amb la decoració. Recordeu que la capa exterior no ha de ser tan gruixuda com el farciment, però heu d'evitar que es vegi el pa de pessic, és clar. És qüestió de pràctica.

25.

Ara, amb la nata rosa que teniu a la mànega, cobriu l'altre meitat.

26.

No us preocupeu si no claveu exactament les divisions. Per cert, aprofiteu per retirar el suport inferior i traspassar el pastís a un cartró amb blonda. Ja només queda la decoració exterior.

27.

Feu unes roses, unes llàgrimes o el que més us agradi.

28.

El mateix amb l'altre meitat de trufa, i aprofiteu per dissimular les imperfeccions.

29.

Als laterals també. Si us sobre més nata o trufa podeu fer més roses a la base inferior del pastís, sobre el cartró i blonda.

30.

Finalment, netegeu les maduixes senceres que heu reservat i amb elles decoreu la part rosa.

31.

No cal abusar, ja es tracta d'una mona i després hi poseu tota mena d'afegits al damunt.

32.

Perfecte, ja heu acabat. Ara directe al congelador fins el dia de la mona.

33.

El dia de la mona pel matí, passeu el pastís del congelador a la nevera un parell d'hores abans de servir i decoreu-lo amb el que toqui. Ja veieu que a casa pràcticament no es veu ni el pastís!

34.

Val a dir que fem servir aquesta mateixa mona per als meus dos fills i dos o tres cosins més, eh? Per això va tan carregada.

35.

Ah! i que no faltin mai ni les plomes ni els pollets ni les peces de xocolata, si no... no és una mona!

36.

I com no, ja sabeu que m'agrada mostrar-vos l'interior dels pastissos. Fa goig , no?... i molt bo per cert!

37.

Bona Pasqua i Bon profit!