Avui us vull mostrar com preparar la mona a casa. Per tant, he volgut publicar aquesta recepta amb antelació i així donar-vos temps suficient per mirar de trobar i comprar els ingredients necessaris, que són ben senzills.

No és difícil de fer, només cal una certa organització. Penseu que aquesta mona és de nata i trufa, i la podeu fer dies abans, guardar-la al congelador i treure el dia de la mona sense problemes. Això sí: el dia abans de fer-la, haureu de preparar altres receptes, com el pa de pessic, la trufa clara per muntar i l'almívar per banyar el pastís. L'endemà, amb tot plegat, ja podreu muntar la mona.

Per tant, paciència i temps, d'això que ara en tenim tant, oi? Per cert, penseu que no hi ha cap definició concreta sobre com ha de ser una mona. Qualsevol pastís decorat per a l'ocasió serà vàlid. Aquesta mona de nata de maduixes i trufa clara és una gran opció, més fàcil de fer que d'altres i superbona! 

Ingredients

1 pa de pessic

500ml de trufa clara per muntar

sucre bany (almívar)

500ml de nata per muntar

120g de sucre per a la nata

120g de sucre per a la trufa clara

300 g de maduixes

colorant vermell

Variants:

Podeu fer-la tota de trufa o tota de maduixa i reduir així la complexitat de l'elaboració

Si no teniu maduixes, podeu fer servir una mica de melmelada

Preparació
1.
mona nata maduixa trufa clara pas1

Com us comento a la introducció, el dia abans heu de preparar el pa de pessic. Un cop fet i fred, el podeu conservar a la nevera tapat amb un drap net.

2.
mona nata maduixa trufa clara pas2

També el dia abans, prepareu la trufa clara per muntar.

3.
mona nata maduixa trufa clara pas3

Un cop freda, guardar dins un tàper a la nevera.

4.
mona nata maduixa trufa clara pas4

També el dia abans, prepareu l'almívar, que barrejareu amb un raig de brandi. No tingueu por amb els nens, la quantitat no és rellevant i li aportarà un sabor i aroma importants al pastís. De fet, la majoria de pastisseries així ho fan amb tots els pastissos. És conegut com a "sucre bany".

5.
mona nata maduixa trufa clara pas5

Amb aquesta barreja d'almívar i brandi podrem banyar el pa de pessic. Reserveu-ho a la nevera.

6.
mona nata maduixa trufa clara pas6

I ara si, per fi, l'endemà de preparar els tres ingredients anteriors, ja podreu preparar la mona. Sempre és temporada de maduixa per Quaresma, i podeu aprofitar aquesta excel·lent fruita incorporant-la a la mona. Sobretot si tenen el punt perfecte de maduració.

7.
mona nata maduixa trufa clara pas7

Renteu-les bé i feu-les a trossos. Reserveu algunes de senceres per decorar el pastís (unes 15).

8.
mona nata maduixa trufa clara pas8

Seguidament, i abans de muntar la nata, haureu de preparar el pa de pessic. Talleu la part superior i feu també un tall horitzontal amb un ganivet de serra. A poc a poc i amb compte.

9.
mona nata maduixa trufa clara pas9

Repeleu també els laterals. Per què es fa això? la nata (i qualsevol altre producte) s'adhereixen millor i estèticament guanya molt. Amb aquestes sobres podeu fer un púding excel·lent després.

10.
mona nata maduixa trufa clara pas11

Un tema important: per poder manipular amb garanties el pastís mentre l'esteu fent és convenient col·locar-lo sobre un suport dur (ferro o plàstic). Després us resultarà més fàcil transportar-lo també.

11.
mona nata maduixa trufa clara pas12

I ara, la nata per muntar (al 33% de greix mínim) ben freda, la podeu abocar per muntar-la, els 500 ml.

12.
mona nata maduixa trufa clara pas13

Com que la volem de maduixa, li podeu posar una mica de colorant alimentari vermell. Si no en teniu, una mica de melmelada o sencillament les maduixes.

13.
mona nata maduixa trufa clara pas14

Quan comenci a muntar però encara no tingui consistència, afegiu-hi a poc a poc el sucre, entre 100 i 120 grams, al gust.

14.
mona nata maduixa trufa clara pas16

Passeu aquesta nata muntada a un bol.

15.
mona nata maduixa trufa clara pas17

Ara, aprofiteu el mateix recipient per muntar la trufa. No cal que el netegeu. Penseu que la trufa és més fosca que la barreja anterior.

16.
mona nata maduixa trufa clara pas18

Poseu a muntar la trufa i a mig muntar hi afegiu també el sucre.

17.
mona nata maduixa trufa clara pas19

Ara torneu a la nata rosa. Ompliu una mànega pastissera amb una quantitat de nata de color rosa suficient per a poder decorar el pastís després.

18.
mona nata maduixa trufa clara pas20

A la resta de nata, li hi afegiu els trossos de maduixa.

19.
mona nata maduixa trufa clara pas22

Com que ja teniu la nata i la trufa muntades no podeu perdre el temps. Banyeu la part inferior del pastís amb la barreja de sucre bany (almívar amb brandi). Si no voleu tantes calories podeu banyar el pastís amb llet.

20.
mona nata maduixa trufa clara pas23

Seguidament, apliqueu el farciment de maduixa. Com veureu, jo he fet meitat i meitat.

21.
mona nata maduixa trufa clara pas25

Com veieu, he utilitzat la mànega de trufa per aplicar el farciment, ja que resulta més còmode. La nata amb trossos de maduixa se us pot obturar en una mànega i liar-la una mica.

22.
mona nata maduixa trufa clara pas26

Allisseu-ho de tal manera que totes dues capes queden al mateix nivell.

23.
mona nata maduixa trufa clara pas27

Seguidament, tapeu el pastís amb la capa superior de pa de pessic. Banyeu-la de nou amb el sucre bany i apliqueu una capa de trufa a la meitat del pastís, inclós el lateral. Procureu que quedi decent i feu servir una paletina.

24.
mona nata maduixa trufa clara pas28

Calculeu a ull la meitat aproximadament, però no passa res si no és exacte. Ho arreglarem amb la decoració. Recordeu que la capa exterior no ha de ser tan gruixuda com el farciment, però heu d'evitar que es vegi el pa de pessic, és clar. És qüestió de pràctica.

25.
mona nata maduixa trufa clara pas29

Ara, amb la nata rosa que teniu a la mànega, cobriu l'altre meitat.

26.
mona nata maduixa trufa clara pas30

No us preocupeu si no claveu exactament les divisions. Per cert, aprofiteu per retirar el suport inferior i traspassar el pastís a un cartró amb blonda. Ja només queda la decoració exterior.

27.
mona nata maduixa trufa clara pas31

Feu unes roses, unes llàgrimes o el que més us agradi.

28.
mona nata maduixa trufa clara pas32

El mateix amb l'altre meitat de trufa, i aprofiteu per dissimular les imperfeccions.

29.
mona nata maduixa trufa clara pas33

Als laterals també. Si us sobre més nata o trufa podeu fer més roses a la base inferior del pastís, sobre el cartró i blonda.

30.
mona nata maduixa trufa clara pas34

Finalment, netegeu les maduixes senceres que heu reservat i amb elles decoreu la part rosa.

31.
mona nata maduixa trufa clara pas35

No cal abusar, ja es tracta d'una mona i després hi poseu tota mena d'afegits al damunt.

32.
mona nata maduixa trufa clara pas36

Perfecte, ja heu acabat. Ara directe al congelador fins el dia de la mona.

33.
mona nata maduixa trufa clara pas37

El dia de la mona pel matí, passeu el pastís del congelador a la nevera un parell d'hores abans de servir i decoreu-lo amb el que toqui. Ja veieu que a casa pràcticament no es veu ni el pastís!

34.
mona nata maduixa trufa clara pas38

Val a dir que fem servir aquesta mateixa mona per als meus dos fills i dos o tres cosins més, eh? Per això va tan carregada.

35.
mona nata maduixa trufa clara pas39

Ah! i que no faltin mai ni les plomes ni els pollets ni les peces de xocolata, si no... no és una mona!

36.
mona nata maduixa trufa clara pas40

I com no, ja sabeu que m'agrada mostrar-vos l'interior dels pastissos. Fa goig , no?... i molt bo per cert!

37.
mona nata maduixa trufa clara pas41

Bona Pasqua i Bon profit!