Una forma molt recomanable de menjar el conill, i força tradicional. Té força gust de xocolata, no ens enganyem, però queda mig barrejat amb el propi suquet de cocció i li aporta un aroma espectacular. Jo l'he acompanyat amb unes patates al forn, però podeu fer servir la guarnició que més us agradi.

Ingredients

1 conill

2 cebes trinxades  

2 grans d'all

1 branca de canyella  

1/2 got de vi ranci

1/2 got de vi blanc  

1 manat d'herbes aromàtiques (farigola, romaní, orenga, sajolida, llorer, etc)

oli d'oliva  

pebre negre

aigua  

sal

  

Per la picada:

el fetge del conill

1 gra d'all

2 llesques de pa fregit  

un polsim de safrà

1 grapat d'ametlles torrades

60gr. xocolata a la pedra

  

Variants:

Hi podeu incorporar bolets al plat

Podeu fer servir cobertura de xocolata negre

Preparació
1.
conill xocolata pas1

Quan compreu el conill... demaneu-lo tallat a trossos, com per fer al "ajillo". Que us posin els fetges.

 

2.
conill xocolata pas5

Que no es cremin, només volem que agafin color, per la picadeta... i ja de pas ens aromatitzen l'oli.

3.
conill xocolata pas8

Ho podeu fer tot junt si voleu.

4.
conill xocolata pas9

Ara anirem preparant la picada... amb un bon grapat d'ametlles torrades.

5.
conill xocolata pas10

Hi posem el fetge del conill i el pa torrat.

6.
conill xocolata pas12

... i la xocolata... que la pesarem.

7.
conill xocolata pas14

Mica en mica s'anirà desfent la xocolata amb l'escalfor de la resta d'ingredients, però no us quedarà fi del tot. Més endavant ho deixatarem amb el propi brou de cocció.

8.
conill xocolata pas15

Salem el conill...

9.
conill xocolata pas17

... i l'anirem daurant per totes dues bandes...

10.
conill xocolata pas24

I les herbes aromàtiques... que si són fresques millor.

11.
conill xocolata pas28

Ara incorporem el vi ranci.

12.
conill xocolata pas31

1/2 got si feu un conill

13.
conill xocolata pas33

El mateix.

14.
conill xocolata pas39

Passat aquest temps, ho remenem i tirem aigua fins gairebé cobrir tot el conill.

15.
conill xocolata pas40

Mentre, jo he decidit de fer unes patates al forn... amb una mica d'oli.

16.
conill xocolata pas42

Sal i pebre... i poc més. Uns 35 minuts al forn a 200 graus.

17.
conill xocolata pas43

Si reposa, la xocolata s'adhereix molt millor a la salsa i els gustos guanyen en sabor.

18.
conill xocolata pas44

Ummm... quina cosa més bona.

19.
conill xocolata pas46

Ja podem emplatar.

20.

Bon Profit!