Excel.lent plat tradicional que podeu fer també amb pollastre. Si us agrada sucar pa fins a l'eternitat... aquest és el vostre guisadet. El típic plat que us faria la vostre iaia... amb tot el carinyo del món. Com sempre recomano, utilitzeu productes frescos i si és possible ecològics. Som-hi.

Ingredients

1 conill trossejat  

4 tomàquets madurs

1 pebrot vermell tallat  

1 ceba trinxada

pebre negre

oli d'oliva  

llard  

aigua

sal

  

Per la picada:  

2 grans d'all

un grapadet d'ametlles torrades  

  

Variants:

El pebrot es pot posar escalivat

Preparació
1.
conill pebrot tomaquet pas1

Preparem els ingredients.

2.
conill pebrot tomaquet pas2

El conill, ecològic, ja l'he demanat tallat per rostir.

3.
conill pebrot tomaquet pas3

Piqueu la ceba i el pebrot a trossos grans.

4.
conill pebrot tomaquet pas10

En la mateixa cassola (si cal retireu l'excés d'oli), sofregirem la verdura.

5.
conill pebrot tomaquet pas12

Quan el sofregit estigui una mica caramelitzat... afegirem el tomàquet.

6.
conill pebrot tomaquet pas14

Mentre, podeu anar fent la picada, amb les ametlles i l'all.

7.
conill pebrot tomaquet pas22

Incorporeu la picada durant els últims 5-10 minuts de cocció.

8.
conill pebrot tomaquet pas23

És a dir, que el conill es courà durant gairebé una hora.

 

9.
conill pebrot tomaquet pas25

Apaguem el foc i ho deixem reposar.

10.
conill pebrot tomaquet pas26

Com tots els guisats... estarà molt més bo passades 24 hores. Un cop fred, reserveu-lo a la nevera.

11.
conill pebrot tomaquet pas27

Ja podem emplatar.

12.
conill pebrot tomaquet pas29

I ha d'estar tendre. Acompanyeu el plat amb un vi negre contundent.

13.
conill pebrot tomaquet pas30

Bon profit!