Sempre hi ha un moment pel còctel de gambes. És un bon recurs amb el que sempre quedes bé. Com passa amb tota aquesta mena d'elaboracions senzilles, si utilitzeu ingredients de qualitat garantireu l'èxit del plat a taula.

Una recepta molt recomanada com a entrant per a qualssevol celebració... i, al ser fred, molt interessant pels calorosos dies d'estiu.

Ingredients

24 llagostins cuits

8 barres de surimi (cranc)

1 enciam tipus Trocadero o francès

2 talls de pinya natural madura

 

Per la salsa rosa:

6 cullerades de maionesa

3 cullerades de quètxup o salsa de tomàquet

4 cullerades de suc de taronja

un raig de whisky

un polsim de pebre negre

un mica de salsa picant al gust

Variants:

Podeu utilitzar brandi enlloc de whisky

Podeu incorporar trossos de taronja

Es pot servir amb una mica de gel picat a la base

Podeu posar crema de llet o nata a la salsa, ou dur i/o una mica de mostassa

S'hi poden afegir daus de peix blanc passat per la planxa com rap, lluç o orada, fins i tot, pollastre

Hi ha qui utilitza gambes crues i les bull prèviament amb vi, ceba, sal i julivert

Preparació
1.
coctel gambes pas1

Utilitzaré llagostí cuit del més maco.

2.
coctel gambes pas2

Pelarem dos llagostins per persona però conservant la cua, que serviran per a la decoració final.

3.
coctel gambes pas3

La resta, els pelem completament i els tallem a daus.

4.
coctel gambes pas4

Ara tallarem també el cranc en daus i el reservarem.

5.
coctel gambes pas6

N'extraurem el suc de mitja taronja... i ens sobrarà i tot.

6.
coctel gambes pas7

L'enciam, un cop net, el tallarem a tires.

7.
coctel gambes pas8

Ara anem a per la pinya, que sigui ben madura.

8.
coctel gambes pas9

La tallem...

9.
coctel gambes pas10

... i en fem unes porcions. La forma no importa massa.

10.
coctel gambes pas11

Amb tots els ingredients tallats... només ens quedarà fer la salsa i muntar el còctel. Hi posem 6 cullerades grans de maionesa casolana.

11.
coctel gambes pas12

Podeu fer servir concentrat de tomàquet o quètxup directament.

12.
coctel gambes pas13

Hi posem tres cullerades de quètxup.

13.
coctel gambes pas14

Ara el licor...

14.
coctel gambes pas15

... un xorret de whisky... com un parell de taps plens aproximadament.

15.
coctel gambes pas16

Un polsim de pebre negre o cinc pebres...

16.
coctel gambes pas17

... i a mi m'agrada donar-li un lleuger toc picant...

17.
coctel gambes pas18

... un xorret només.

18.
coctel gambes pas19

Per acabar, hi posarem 4 cullerades de suc de taronja.

19.
coctel gambes pas20

Tasteu la salsa. Busqueu la textura i el gust que més us agradi.

20.
coctel gambes pas21

Vinga, muntem el còctel. Com veureu, utilitzaré copes de vidre. Hi posem una primera capa d'enciam.

21.
coctel gambes pas22

La reguem amb salseta.

22.
coctel gambes pas23

Ara hi posem la pinya natural...

23.
coctel gambes pas24

... més enciam...

24.
coctel gambes pas25

... més salsa...

25.
coctel gambes pas26

... i ara si... els llagostins... i el cranc...

26.
coctel gambes pas27

... amb una mica més de salsa, és clar.

27.
coctel gambes pas28

Decorem la copa amb els llagostins reservats i un tall de taronja.

28.
coctel gambes pas29

I ja els podem consumir. 

29.
coctel gambes pas30

Es recomana reservar el còctel a la nevera fins el moment de servir-lo a taula.

30.
coctel gambes pas31

Bon profit!