De nou, un plat d'aquells que, pel seu nom, podem imaginar el sabor que tindrà, però un cop fet sorprèn gratament. Vaja, que aquest plat està molt més bo del que ens pensem.

És un plat que podeu fer en molt poc temps i amb el que quedareu com uns senyors. Jo recomano emprar cigrons acabats de coure, per què sempre queden més bons i per què així podreu aprofitar l'aigua de la cocció per fer la salseta. Altrament, podeu fer servir cigrons ja cuits i fer la salsa amb brou de peix o verdura o aigua directament. I a menjar amb tranquil·litat, eh? anar xuclant caps de gamba, pim, pam, pim, pam. Que vagi de gust!

Ingredients

300 g cigrons bullits

12 gambes

2 grans d'all

3 tomàquets madurs

brou de coure els cigrons

allioli negat

una mica de julivert fresc

oli d'oliva

pebre negre

sal

Variants:

Podeu fer l'allioli negat amb ou

Preparació
1.
cigrons gambes pas1

La nit abans poseu els cigrons en remull amb una culleradeta de bicarbonat.

2.
cigrons gambes pas2

L'endemà s'hauran hidratat força.

3.
cigrons gambes pas3

Poseu-los a bullir fins que estiguin cuits. Us recomano la lectura prèvia de la recepta Cigrons bullits. També us recomano la lectura del consell La cocció dels llegums secs.

4.
cigrons gambes pas5

Al mateix temps, guardeu una mica d'aigua de la cocció per a més endavant.

5.
cigrons gambes pas6

Prepareu la resta d'ingredients del plat. Netegeu les gambes.

6.
cigrons gambes pas8

Trinxeu els alls.

7.
cigrons gambes pas9

Saleu les gambes.

8.
cigrons gambes pas10

I empebreu-les.

9.
cigrons gambes pas11

Poseu a escalfar una cassola al foc. Quan sigui calenta, tireu-hi un bon raig d'oli d'oliva i fregiu-hi les gambes.

10.
cigrons gambes pas12

Doneu-li la volta i quan siguin fetes reserveu-les.

11.
cigrons gambes pas13

En el mateix oli daureu l'all.

12.
cigrons gambes pas14

Quan sigui ros (vigileu no se us cremi que amargaria el plat)...

13.
cigrons gambes pas15

afegiu-hi el tomàquet.

14.
cigrons gambes pas16

Remeneu-ho.

15.
cigrons gambes pas17

Trinxeu una mica de julivert fresc.

16.
cigrons gambes pas18

Afegiu-lo al sofregit.

17.
cigrons gambes pas19

Rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure a foc baix uns 15 minuts.

18.
cigrons gambes pas20

Mentrestant, prepareu un allioli amb ou sencer, o una maionesa amb all, com voleu dir-li.

19.
cigrons gambes pas21

Afegiu-li un bon raig del suc de la cocció dels cigrons.

20.
cigrons gambes pas22

Amb això aconseguireu que es talli l'allioli, si no ho estava ja. D'això, sense ou, se'n diu allioli negat.

21.
cigrons gambes pas23

Us ha de quedar una textura líquida.

22.
cigrons gambes pas24

Quan tinguem el sofregit fet afegiu-hi els cigrons.

23.
cigrons gambes pas25

Remeneu-ho tot junt.

24.
cigrons gambes pas26

Ara, col·loqueu-hi per sobre les gambes.

25.
cigrons gambes pas27

Poseu-les amb una mica de gràcia que no costa gens, eh? jeje.

26.
cigrons gambes pas29

Sacsegeu una mica la cassola per repartir-ho bé.

27.
cigrons gambes pas30

Seguidament, afegiu-hi un parell de cullerots del suc de la cocció dels cigrons.

28.
cigrons gambes pas31

Sacsegeu-ho de nou i rectifiqueu-ho de sal.

29.
cigrons gambes pas32

Tapeu la cassola i deixeu que es faci a foc lent.

30.
cigrons gambes pas33

Hi haurà d'estar uns 10-15 minuts, que redueixi una mica.

31.
cigrons gambes pas34

Ja ho tenim. Poseu-hi una mica més de julivert per sobre.

32.
cigrons gambes pas35

Per últim, poseu la cassola dins el forn en mode grill.

33.
cigrons gambes pas36

El que busquem és donar un aspecte torrat més atractiu a la vista, més professional.

34.
cigrons gambes pas37

En 5 minuts ho tindreu llest per servir.

35.
cigrons gambes pas38

Tothom a dinar!

36.
cigrons gambes pas40

Poseu-hi cigrons i suquet.

37.
cigrons gambes pas41

I al capdamunt les gambes. Que vagi de gust!

38.
cigrons gambes pas42

Bon profit!