No s'han de confondre amb els Bunyols de Quaresma, Bunyols de l'Empordà o Brunyols, pel meu gust, infinitament més bons que aquests. Segons la viquipèdia, els bunyols de vent (o caragirats) són boles de massa elaborades amb farina de blat, llard o mantega i ous que es fregeixen en oli ben calent. Tenen forma de bola i en fregir-los s'inflen, poden arribar a doblar el seu volum, és per aquesta raó que se'ls denomina de vent (és a dir inflats). Els bunyols de vent poden estar farcits de crema, xocolata, xantillí, etc. Són unes postres que apareixen a les pastisseries a començaments de novembre, ja que tradicionalment se serveixen en les celebracions de Tots Sants.

Els bunyols de vent solen ser de petita grandària, amb prou feines tres centímetres de diàmetre un cop elaborats. Se serveixen ensucrats però la meva recomanació és que els farciu amb crema pastissera, els gaudireu molt més. No estan pas malament, eh? Però jo els trobo una mica tontos. Evidentment, el meu gust personal no ha de condicionar una recepta tradicional, i per això us he fet aquests bunyols de vent. Amb aquesta quantitat us sortiran entre 45-55 bunyols. Us recomano la lectura de la recepta Bunyols de Quaresma farcits de crema.

Ingredients

125 g de farina

80 g de mantega o llard

4 ous

1/4 litre d'aigua

un pessic de sal

oli per fregir

sucre

Preparació
1.
bunyols vent pas1

Preparem els ingredients.

2.
bunyols vent pas3

Ara, posem l'aigua en una cassó a bullir...

3.
bunyols vent pas4

... juntament amb la mantega...

4.
bunyols vent pas5
5.
bunyols vent pas6

Quan arrenqui el bull, ja podeu parar el foc.

6.
bunyols vent pas7

Aboquem tota la farina de cop... i ho remenem bé....

7.
bunyols vent pas8

... fins que es faci una bola de pasta que es desenganxi de les parets.

8.
bunyols vent pas9

Ara, aneu-hi incorporant els ous d'un en un...

9.
bunyols vent pas10

... lligant-los cada vegada, sense deixar de remenar...

10.
bunyols vent pas11

... fins que quedi una massa llisa com aquesta.

11.
bunyols vent pas12

Ara només els haurem de fregir. Jo utilitzo una cullera mateix i m'ajudo del dit per fer-ho caure a l'oli roent.

12.
bunyols vent pas13

Els anirem fregint en oli ben calent. Jo prefereixo un cassó de poc diàmetre però fons per aquests casos.

13.
bunyols vent pas14

Us podeu ajudar d'una escumadora per submergir-los bé...

14.
bunyols vent pas15

... sense aixafar-los clar.

15.
bunyols vent pas16

Ja els tenim ben fregidets.

16.
bunyols vent pas17

Els reservem sobre un paper absorbent.

17.
bunyols vent pas18

I ja podem anar tirant sucre per sobre.

18.
bunyols vent pas19

Un cop freds, ja els podem servir... tirant una mica més de sucre.

19.
bunyols vent pas20

I aquí teniu els bunyols de vent.

20.
bunyols vent pas21

Són buits per dins... clar, són de vent, jeje. Per això és interessant farcir-los de crema.

21.
bunyols vent pas22

Bon profit!