Heu de provar aquests bunyols. Es fan molt de pressa i els podeu combinar amb tota mena de plats. No us penseu que només té gust de pastanaga i que la textura és cruixent. Tot el contrari, és un sabor suau i es desfà a la boca. Molt recomanables.

Ingredients

2 pastanagues grans

unes fulles de julivert

1 all laminat

1 ou

1 cullerada de farina

1 cullerada de comí molt

oli de gira-sol per fregir

sal

Preparació
1.
bunyols pastanaga pas1

Primer de tot, peleu les pastanagues. Jo utilitzo un pelador que vaig comprar, ara farà 12 anys, a l'Ikea... i la veritat és que és fantàstic. Funciona com el primer dia.

2.
bunyols pastanaga pas2

Un cop pelada la pastanaga és qüestió de seguir pelant... i aconseguir tires de pastanaga ben finetes.

3.
bunyols pastanaga pas3

Així seria ideal.

4.
bunyols pastanaga pas4

Ara les escaldarem en aigua bullent.

5.
bunyols pastanaga pas5

Les aguantarem uns segons dins l'aigua...

6.
bunyols pastanaga pas6

... i les retirarem.

7.
bunyols pastanaga pas7

Talleu un all a làmines molt fines, tot el que pugueu.

8.
bunyols pastanaga pas8

Prepareu un ou batut.

9.
bunyols pastanaga pas9

Incorporeu la farina...

10.
bunyols pastanaga pas10

... i el comí...

11.
bunyols pastanaga pas11

... una culleradeta, només...

12.
bunyols pastanaga pas12

I finalment l'all.

13.
bunyols pastanaga pas13

Aboqueu-lo tot per sobre la pastanaga que haurem barrejat amb julivert picat, no massa petit.

14.
bunyols pastanaga pas14

Ho salem una mica.

15.
bunyols pastanaga pas15

Ben remenat.

16.
bunyols pastanaga pas16

I ara ho fregirem en oli ben calent... més o menys, una cullerada gran farà la mida del bunyol.

17.
bunyols pastanaga pas17

Compte que es fan molt de pressa.

18.
bunyols pastanaga pas18

De fet, no deixen de ser com mini-truites, eh?

19.
bunyols pastanaga pas19

Reserveu-les en un paper absorbent...

20.
bunyols pastanaga pas20

... i ja els tenim.

21.
bunyols pastanaga pas21

Ummm... que bons. I el més curiós és que no fan gust de pastanaga ni tenen la textura de pastanaga.

22.
bunyols pastanaga pas22

Ja sé que soc pesat, però els heu de tastar, amics meus.

23.
bunyols pastanaga pas23

Jo l'he utilitzat com a guarnició d'un "tajine de xai amb ceba".

24.
bunyols pastanaga pas24

També els podeu servir sobre una amanida de llenties amb ceba, tomàquet, julivert i salsa iogurt. Bon Profit!