Voleu saber com es fan el búlgars?... fàcil. Com sempre, en la majoria de receptes de pastisseria, haureu de preparar prèviament els ingredients (la planxa de pa de pessic i la trufa cuita). Després, fer els búlgars pròpiament... només us portarà uns minutets. Els he farcit amb trufa cuita (o trufa fosca) però també els trobareu farcits amb melmelada de gerds, que a mi particularment m'agrada més. Però ja sabeu... agrada molt la xocolata!

En qualsevol cas, l'elaboració és la mateixa, així que per a mi... com si els voleu farcir de mongeta tendre amb patata. Veureu que la recepta parla d'utilitzar una sola planxa de pa de pessic, amb la que us sortiran uns 4 o 5 búlgars. Però pot ser interessant fer-ne dues i que en sobrin, que això es conserva bé a la nevera... a que si?

Ingredients

1 o 2 planxes de pa de pessic

trufa cuita (o trufa fosca pastissera)  

300gr. cobertura de xocolata negre

150gr. mantega  

  

Variants: 

- Podeu farcir-los amb melmelada de gerds o maduixa

- Podeu banyar lleugerament la planxa amb sucre bany i/o brandi

- Podeu afegir a la trufa un raig de licor

Preparació
1.
bulgars pas1

És interessant tenir preparada la trufa cuita del dia abans. Ara només l'haurem d'atemperar.

2.
bulgars pas2

Us recomano veure la recepta de la "Trufa cuita".

3.
bulgars pas3

Preparem els estris per banyar el búlgars. Jo tinc un "kit" per fer bombons que m'anirà genial. Si no... haureu de fer treballar el cap una mica.

4.
bulgars pas4

Tenim la planxa de pa de pessic apunt. Un cop separada del paper "cuisson" utilitzeu el mateix paper com a base... que després ens anirà bé per a enrotllar-la.

5.
bulgars pas5

Com podeu apreciar, us ha de quedar ben fineta i flexible.

6.
bulgars pas6

Normalment utilitzo cobertura Valor, però se m'ha acabat i he hagut de comprar una barra de Torras que, si fa o no fa, ens anirà igual de bé, ja que busquem un mínim de 70% de cacao.

7.
bulgars pas7

Poseu a desfer la xocolata al bany maria juntament amb la mantega.

8.
bulgars pas8

Amb això aconseguirem un "ganaché"... similar al que s'utilitza pel "Sacher", però sense nata.

9.
bulgars pas9

Remeneu-lo bé, que no es cremi. Quan encara quedin grumolls... ja podeu apagar el foc. La mateixa escalfor de l'aigua ho acabarà desfent tot. Abans de banyar s'ha d'atemperar... i ha d'estar a uns 36 graus, és a dir, a la temperatura del nostre cos. Un dia us parlaré de com "templar" o atemperar la cobertura... tot utilitzant el llavi inferior com a termòmetre.

10.
bulgars pas10

Ara, extendrem una capa generosa de trufa cuita per sobre de la nostre planxa. Procureu que hi hagi la mateixa quantitat de trufa a tot arreu. Si no, ho notareu més endavant.

11.
bulgars pas11

Anem enrotllant la nostre planxa sobre sí mateixa... poc a poc i fent pressió.

12.
bulgars pas12

Així..

13.
14.
bulgars pas14

Un cop enrotllada, us recomano reservar-la al congelador durant uns quants minuts (20-25). D'aquesta manera a l'hora de banyar els búlgars no perdrà la forma.

15.
bulgars pas15

Sembla que ja tenim apunt el bany....

16.
17.
bulgars pas17

Talleu aquesta mena de "braç de gitano" que hem fet amb un ganivet sempre net i us quedarà el tall també net. Que com ha de ser de llarg?... com vulgueu, però sempre és millor pecar de petit que de gran.

18.
bulgars pas18

De fet, també heu de tenir en compte el gruix del búlgar. Si us semblen massa gruixuts podeu tallar una mica la planxa horitzontalment i us quedarà un "braç" més primet.

19.
bulgars pas19

Vinga, banyem-los.

20.
bulgars pas20

Li donarem la volta....

21.
bulgars pas21

... i ens assegurarem que quedi banyat al 100% per totes les cantonades.

22.
bulgars pas22

El col·locarem a sobre d'una reixa... així anirà gotejant l'excés de bany.

23.
bulgars pas23

Mireu, el que us deia abans. N'he fet uns més primets i d'altres més gruixuts. Contra més voltes més maco queda... però també més gruixut.

24.
bulgars pas24

Els banyem un per un... amb molta cura...

25.
bulgars pas25

Que no es toquin, sobretot.

26.
bulgars pas26

Un cop retirada la reixa... aquestes són les gotes que han sobrat.

27.
bulgars pas27

Ho reservarem a la nevera per a trabar la cobertura.

28.
bulgars pas28

Ara, ja només quedarà treure els búlgars per emplatar-los i servir-los.

29.
bulgars pas29

L'he tirat una mica de granet de xocolata... que li aportarà un toc graciós.

30.
bulgars pas30

I aquí els teniu.

31.
bulgars pas31

Tota una delicatessen pels més llaminers.

32.
bulgars pas32

Em recorda una mica als clàssics "Tigretón", oi?... Je,je... quins records. A mi m'agradava molt el "Bony", amb aquella melmelada... eh? Però he de reconèixer que aquests búlgars són mil vegades més bons.

33.
bulgars pas33

Com ha quedat per dins?... genial.

34.
bulgars pas34

A que ara us menjaríeu un trosset?

35.
bulgars pas35

Bon Profit!