També conegut com a Pa dolç, el brioix portuguès és una varietat de brioix amb una forma peculiar que el caracteritza. Trobareu força variants d'aquesta recepta tot i que, normalment, sempre us trobareu una massa de pa dolça i esponjosa. De fet, com veureu, jo l'he fet amb brioix sobrant d'una altra elaboració. Hi ha qui el cou dins un motlle, però jo trobo que així, sense motlle, fa més gràcia. El podeu acompanyar o farcir d'ingredients dolços o salats.

Ingredients

500 g de massa de brioix

ou batut

  

Variants:

- Per Pasqua podeu incrustar un ou dur sobre el brioix

- Es poden posar cireres confitades

- Es pot farcir amb xocolata o fruits secs

- A la massa podeu incorporar mel

- Es pot decorar amb ametlla filada  

- Es pot coure dins un motlle

Preparació
1.
brioix portugues pas1

Si voleu veure l'elaboració del brioix pas a pas, us recomano la lectura prèvia de la recepta "Brioix".

2.
brioix portugues pas2

Un cop fet el brioix, deixeu-lo reposar 15 minuts. A continuació feu sis boles d'uns 60-70 grams i una de 100gr.

3.
brioix portugues pas3

Col·loqueu la més grossa sobre una safata de forn amb paper de forn. Al voltant, poseu-hi la resta de boles. En aquest punt, deixeu llevar el brioix fins que dobli el seu volum.

4.
brioix portugues pas5

Batem un ou.

5.
brioix portugues pas6

A continuació, amb un pinzell, ho pintarem tot amb l'ou batut.

6.
brioix portugues pas7

En aquesta ocasió, ho he volgut decorar amb unes llavors de sèsam, però podeu posar, per exemple, qualsevol fruit sec, com l'ametlla filada o granet.

7.
brioix portugues pas8

I seguidament ja ho podem coure a uns 220 graus durant uns 10-12 minuts.

8.
brioix portugues pas9

El brioix us ha d'agafar un bonic color. Comproveu que la part inferior estigui ben cuita, també.

9.

Bon profit!