Aquesta amanida no guanyarà cap concurs, ja ho sé, però és molt bona. Tots tenim una amanida preferida que mengem sovint. Aquella que ens agrada molt però que no te la faran igual enlloc, ja que l'has personalitzat al teu gust. Doncs és el cas d'avui.
Aquesta, i les seves variants, és una de les amanides que més consumim a casa. De vegades tinc el mono d'aquesta amanida que en diem "favorita". No us passa a vosaltres? Un plat d'aquells que sempre venen de gust i et fan sentir bé. Espero que us agradi.
1 enciam llarg
1 llauna de tonyina en oli
3 tomàquets d'amanir
1 grapat de nous
tiretes de Surimi (succedani de cranc)
pebre negre
pebrot vermell escalivat
formatge fresc cremós
anxoves
oli d'oliva verge extra
vinagre de Mòdena
sal
Variants:
Hi podeu afegir olives farcides
S'hi poden posar pipes pelades
El cranc el podeu comprar en barres i fer a daus

Preparem els ingredients i rentem bé l'enciam.

Hi col·loquem primer l'enciam i l'amanirem una mica amb vinagre de Mòdena i oli.

A continuació netejarem els tomàquets. Podeu triar la varietat que més us agradi.

Es poden tallar a llesques o, senzillament, per la meitat. Saleu-los lleugerament. La resta d'amanida no cal salar-la, ja que les anxoves ja tenen molta sal.

El pebrot vermell escalivat el podeu fer a casa o comprar-lo ja fet. Els pebrots del piquillo també serveixen.

Decorem una mica l'amanida i també hi posem les nous.

Una mica de surimi enmig, que aportarà un gran sabor a l'amanida. Hi posarem també el formatge a daus i les anxoves.

Una mica de pebre...

i finalment un raig d'oli d'oliva verge extra, del més bo i més car que tingueu a casa.

I ja podeu servir a taula o reservar-la a la nevera i sortir a fer el vermut, que ens toqui una mica el sol a la cara, no? A mi m'encanta sortir pel matí i, en arribar a casa, trobar-me el dinar fet. Ja sabeu que quan els petits de la casa es passen el matí jugant al parc arriben amb gana i exigeixen el dinar immediatament. Són així de dèspotes les criatures!

Com sempre us dic, si trobeu productes ecològics i de proximitat, millor que millor.

Una amanida senzilla però variada, que de seguida entra per la vista.

Tasteu-la i en parlem!

I per acabar us mostro una versió simplificada de la mateixa amanida. Vaja, la que fem sovint en 10 minuts per sopar entre setmana. Bon profit!
