Ja ha arribat la calor i sembla que serà per quedar-s'hi, oi? Us presento, doncs, una recepta fresca, deliciosa i senzilla de fer. Ja sabeu que les endívies resulten una mica amargants. Per internet trobareu alguns trucs com netejar les fulles amb paper de cuina o un drap humit, escolliu les més blanques (com més verda més amarga) o poseu-hi unes gotes de llimona si les heu de coure.

Però més enllà d'aquesta lleugera amargor (més que suportable al meu parer) voldria destacar l'efecte refrescant en boca que tenen les fulles, ideal per a preparacions com la que veureu a continuació. A més, les propietats d'aquesta hortalissa són molt destacables: conté provitamina A, vitamina B9, C, E, potassi i calci

Ingredients

4 endívies

1 poma

200 g formatge parmesà en plaques o a trossos

100 g de nous pelades

oli d'oliva verge extra

una fulla de menta fresca per decorar

sal

Per a la salsa:

6 cullerades de mel

4 cullerades de mostassa

Variants:

Podeu fer servir altres tipus de formatge

També es pot acompanyar la mateixa amanida amb salsa pesto

Enlloc d'aquesta salsa podeu fer la clàssica vinagreta de mel i mostassa afegint vinagre, oli i sal

Preparació
1.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas1

Prepareu els ingredients.

2.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas2

Comenceu fent la salsa. Jo he utilitzat una mostassa de la casa Leo Boeck, amb un punt de picant molt interessant.

3.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas3

Poseu la mel en un bol.

4.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas4

I a sobre la mostassa.

5.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas5

Barregeu-ho bé fins que els dos ingredients quedin totalment integrats. Ho reserveu a la nevera.

6.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas6

Talleu les endívies.

7.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas7

Separeu les fulles i reserveu el cor.

8.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas8

Amb un drap o un paper humit netegeu-les d'una en una, amb paciència.

9.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas9

Peleu una poma i amb el mateix pelador, feu-ne tires.

10.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas10

Les aneu reservant.

11.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas11

El cor, o part central que abans hem reservat, també l'aprofitarem.

12.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas12

Un cop net, el trinxeu.

13.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas13

I el col·loqueu al mig del plat.

14.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas14

Aquesta base us farà de suport per a les fulles.

15.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas15

Seguidament, tireu-hi un raig d'oli d'oliva per sobre. Podeu salar lleugerament les fulles, però la sal del formatge serà suficient per aquesta amanida.

16.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas16

Col·loqueu la poma per sobre de les fulles.

17.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas17

I ara el formatge. Qualsevol que us agradi li anirà bé.

18.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas18

També repartit per sobre de la poma, de forma desigual.

19.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas19

A continuació, poseu-hi trossos de nou, amb una mica de gràcia millor.

20.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas20

Finalment, una fulla de menta rematarà estèticament l'amanida, alhora que aportarà un fresc aroma.

21.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas21

Per acabar, amaniu el plat amb la salsa de mel i mostassa.

22.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas22

I ja la podeu servir.

23.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas23

Bon profit!