Els restaurants serveixen per gaudir d'un bon àpat amb els teus i desconnectar de la feina. Però per als amants de la cuina, els restaurants també són una font d'inspiració per intentar fer a casa alguns plats que normalment no cuinaries. Des de Ca l'Amador, la recepta que et proposo avui és unes gambes a la gavardina amb maionesa d'all, julivert i llima, un plat de xef digne de restaurant i que trenca tots els esquemes. Salut i sort, família!


Hi ha plats que, només de veure’ls arribar a taula, ja et fan somriure. El seu aroma convida a tastar-los i la seva textura et fa salivar abans de la primera mossegada. Això és exactament el que passa amb aquestes gambes: una fusió perfecta entre mar i cruixent que captiva tant els amants del peix com els fans del bon fregit. Són una aposta segura per triomfar en un àpat especial, però també un plaer culpable per gaudir sense excuses qualsevol dia. La denominació gavardina fa referència a la massa amb què es recobreixen les gambes. Això és perquè en fregir-se, es transforma en una coberta daurada i cruixent. El secret no és només la textura, sinó el contrast amb una maionesa aromatitzada amb all, julivert fresc i un toc de llima, que aporta frescor i equilibra el punt salí del marisc. El resultat és un aperitiu o plat principal que convida a repetir, ideal per compartir i gaudir amb una copa de vi blanc ben fred.

Una explosió de sabor marí embolcallada per una capa cruixent i acompanyada d’una maionesa que ho eleva tot a un altre nivell

Per regla general, se li treuen els caps a les gambes abans de ser arrebossades a la massa, deixant només el cos i la cua amb la pell. La cua se sol emprar com un element que ajuda el consumidor a fer-hi un mos. Se serveix el plat acabat de fregir, i no convé deixar esperar molt de temps. Solen menjar-se amb els dits i no s'empra cap cobert.

Diego Alias plats a Ca l'Amador Gambes gavardina amb maionesa d'alfàbrega i llima / maionesa d'all i julivert / Foto: Carlos Baglietto
Unes gambes fantàstiques per a aquesta recepta / Foto: Carlos Baglietto

🍗 Pit de pollastre confitat amb espècies i amanida de carabassó
 

Ingredients de la recepta:

  • Ous
  • Farina
  • Aigua
  • Sucre
  • Bicarbonat
  • Gambes
  • Oli calent per fregir
  • All
  • Julivert
  • Llima
  • Sal
  • Pebre
Diego Alias plats a Ca l'Amador Gambes gavardina amb maionesa d'alfàbrega i llima / maionesa d'all i julivert / Foto: Carlos Baglietto
Gambes a la gavardina amb maionesa d'all, julivert i llima / Foto: Carlos Baglietto

El pas a pas de la recepta

  1. Trenquem dos ous. Hi incorporem la farina i una mica d'aigua.
  2. També hi afegim el sucre, la sal i el bicarbonat.
  3. Agafem una vareta i remenem tot el conjunt. Ha de quedar una massa fina, espessa i d'una tonalitat groguenca. Tot ben amassat.
  4. Paral·lelament, tenim les gambes en un plat ja preparades. Prèviament, els hem tret el cap. En canvi, sí que deixem la cua.
  5. Tirem una mica de sal a les gambes i les untem senceres amb la massa que acabem de preparar. Comencem a fregir-les. Les submergim en l'oli calent. Farem de cinc en cinc perquè així no es refreda gaire l'oli.
  6. L'oli ha d'estar calent, però tampoc a una temperatura molt elevada perquè aleshores de dins no es cuinaria la gamba i, per fora, quedaria molt torrada.
  7. Uns minuts després enretirem la primera tongada de cinc i n'afegim una nova de cinc més.
  8. Ara anem a fer la maionesa.
  9. Posem en un pot 1 ou, molt julivert i un gra d'all. Ho triturem tot.
  10. Hi afegim un polsim de sal i molt poquet pebre, també. Triturem més. Emplatem en una safata les gambes arrebossades i, a un costat, la maionesa d'aquest color verdós. Bon profit! Salut i sort, família!
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!