Els restaurants serveixen per gaudir d'un bon àpat amb els teus i desconnectar de la feina. Però per als amants de la cuina, els restaurants també són una font d'inspiració per intentar fer a casa alguns plats que normalment no cuinaries. Des de Ca l'Amador, la recepta que et proposo avui és pit de pollastre confitat amb espècies i amanida de carabassóun plat de xef digne de restaurant i que trenca tots els esquemes. Salut i sort, família!

Els plats lleugers i frescs són els que més venen de gust a l'estiu. Normalment, són preparacions fredes fetes amb fruites i verdures condimentades amb alguna salsa o vinagreta. L'amanida russa o la macedònia en són bons exemples, però també hi ha plats freds d'estiu que es fan amb peix, com el cebiche peruà o l'esqueixada de bacallà. Amb els plats de carn, però, més enllà d'algunes preparacions fredes que es fan amb vedella (com el tàrtar i el carpaccio), acostuma a passar al contrari; les de porc o pollastre són elaboracions normalment calentes que no venen tant de gust a l'estiu perquè solen ser guisats o sopes reconfortants. Avui et porto un plat deliciós que trenca aquesta norma, fet amb pollastre i amb un munt de sabor. Un pit de pollastre confitat amb espècies i amanida de carabassó que pots adaptar als teus gustos i que es prepara en menys de mitja hora i de manera molt senzilla. Una amanida que en realitat és tèbia, perquè el pollastre es cuina al foc i el carabassó se serveix fred.

Un pit de pollastre confitat amb espècies i amanida de carabassó que pots adaptar als teus gustos i que es prepara en menys de mitja hora i de manera molt senzilla

Ingredients de la recepta:

  • Pollastre
  • Curri vermell
  • Ras el Hanout
  • Carabassó
  • Oli
  • Pebre
  • Sal
  • Llimona
  • Menta
Diego Alias plats a Ca l'Amador Pit de pollastre confitat amb espècies i amanida de carabassó / Foto: Carlos Baglietto
Pit de pollastre confitat amb espècies i amanida de carabassó. / Foto: Carlos Baglietto

El pas a pas de la recepta

  1. En una cassola, afegeix una quantitat generosa d'oli.
  2. Escalfa'l a foc mitjà, però sense que arribi a bullir.
  3. En aquest mateix oli, afegeix-hi el curri vermell i el ras el Hanout. Pots afegir-hi més espècies o canviar-les en funció dels teus gustos.
  4. Submergeix el pollastre a l'oli.
  5. Confita'l durant 20 minuts, donant-li voltes de tant en tant.
  6. Passat aquest temps, treu el pollastre de l'oli. Ha de quedar tendre i sucós.
  7. Passa el pollastre en una safata amb paper absorbent per retirar l'excés d'oli.
  8. Mentrestant, amb l'ajuda d'una mandolina, talla el carabassó ben finet.
  9. Amaneix-lo amb sal, pebre, una mica d'oli de la cocció del pollastre i unes fulles de menta.
  10. Barreja-ho tot bé.
  11. Talla el pollastre a trossos de la mida que prefereixis.
  12. Posa els talls de pollastre a la base del plat.
  13. Afegeix el carabassó amanit per sobre.
  14. També pots tallar el pollastre a talls petits i barrejar-lo amb el carabassó, o afegir més hortalisses a la preparació.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!