Els restaurants serveixen per gaudir d'un bon àpat amb els teus i desconnectar de la feina. Però per als amants de la cuina, els restaurants també són una font d'inspiració per intentar fer a casa alguns plats que normalment no cuinaries. Des de Ca l'Amador, la recepta que et proposo avui és pit de pollastre confitat amb espècies i amanida de carabassó, un plat de xef digne de restaurant i que trenca tots els esquemes. Salut i sort, família!
Els plats lleugers i frescs són els que més venen de gust a l'estiu. Normalment, són preparacions fredes fetes amb fruites i verdures condimentades amb alguna salsa o vinagreta. L'amanida russa o la macedònia en són bons exemples, però també hi ha plats freds d'estiu que es fan amb peix, com el cebiche peruà o l'esqueixada de bacallà. Amb els plats de carn, però, més enllà d'algunes preparacions fredes que es fan amb vedella (com el tàrtar i el carpaccio), acostuma a passar al contrari; les de porc o pollastre són elaboracions normalment calentes que no venen tant de gust a l'estiu perquè solen ser guisats o sopes reconfortants. Avui et porto un plat deliciós que trenca aquesta norma, fet amb pollastre i amb un munt de sabor. Un pit de pollastre confitat amb espècies i amanida de carabassó que pots adaptar als teus gustos i que es prepara en menys de mitja hora i de manera molt senzilla. Una amanida que en realitat és tèbia, perquè el pollastre es cuina al foc i el carabassó se serveix fred.
Un pit de pollastre confitat amb espècies i amanida de carabassó que pots adaptar als teus gustos i que es prepara en menys de mitja hora i de manera molt senzilla
Ingredients de la recepta:
- Pollastre
- Curri vermell
- Ras el Hanout
- Carabassó
- Oli
- Pebre
- Sal
- Llimona
- Menta

El pas a pas de la recepta
- En una cassola, afegeix una quantitat generosa d'oli.
- Escalfa'l a foc mitjà, però sense que arribi a bullir.
- En aquest mateix oli, afegeix-hi el curri vermell i el ras el Hanout. Pots afegir-hi més espècies o canviar-les en funció dels teus gustos.
- Submergeix el pollastre a l'oli.
- Confita'l durant 20 minuts, donant-li voltes de tant en tant.
- Passat aquest temps, treu el pollastre de l'oli. Ha de quedar tendre i sucós.
- Passa el pollastre en una safata amb paper absorbent per retirar l'excés d'oli.
- Mentrestant, amb l'ajuda d'una mandolina, talla el carabassó ben finet.
- Amaneix-lo amb sal, pebre, una mica d'oli de la cocció del pollastre i unes fulles de menta.
- Barreja-ho tot bé.
- Talla el pollastre a trossos de la mida que prefereixis.
- Posa els talls de pollastre a la base del plat.
- Afegeix el carabassó amanit per sobre.
- També pots tallar el pollastre a talls petits i barrejar-lo amb el carabassó, o afegir més hortalisses a la preparació.