La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer un pastís de pastanaga, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

 

Com fer pastís de pastanaga

Fer pastissos de vegades espanta una mica. La rebosteria, en general, pot semblar un món complicat. I certament ho és, però només en alguns casos. Posar-te a fer croissants a casa pot ser una odissea, però fer un pastís de pastanaga no té per què ser un maldecap. Al contrari; si tens els ingredients i els passos a seguir clar pots fer un pastís de manera molt més fàcil del que penses. Quan pensem a cuinar, sovint ens venen al cap receptes salades. Plats tradicionals de carn o peix, receptes amb verdures o, com a molt, cremes o sucs fets amb fruites. Però el dolç, a la cuina, és un dels punts més importants. Qui no vol acabar un àpat amb unes bones postres o celebrar una ocasió especial amb un pastís com cal. De pastissos no se'n pot menjar cada dia, però com que de tant en tant convé fer-se un homenatge, tingues-ho tot a punt per triomfar amb aquesta deliciosa i gustosa recepta.

Quan pensem a cuinar, sovint ens venen al cap receptes salades. Plats tradicionals de carn o peix, receptes amb verdures o, com a molt, cremes o sucs fets amb fruites. Però el dolç, a la cuina, és un dels punts més importants. Qui no vol acabar un àpat amb unes bones postres o celebrar una ocasió especial amb un pastís com cal

Ingredients:

  • 500 g de pastanaga
  • 250 g de farina
  • 300 g de sucre
  • 300 g d’oli de gira-sol
  • 5 ous
  • 15 g de llevat en pols (un sobret)
  • Una culleradeta de canyella
  • Mitja culleradeta de sal
Pastís de pastanaga Ada Parellada Foto Raquel Sánchez
Pastís de pastanaga. / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració

Pelem i tallem les pastanagues i les bullim durant uns deu minuts. Les colem i les premem fort dins un drap per tal d’extreure’n tota l’aigua. Batem els ous amb el sucre fins que augmentin de volum i adquireixi un to blanquinós. Afegim l’oli de gira-sol mentre anem batent, abaixant la velocitat però intentant integrar i emulsionar. Integrem la pastanaga bullida i escorreguda. Barregem la farina, el llevat, la canyella i la sal. Tamisem sobre la barreja. Integrem amb cura. Protegim un motlle amb paper de forn i omplim amb la barreja. Enfornem 30 minuts a 180 °C.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!