La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en el fuet i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar a partir d'aquest exquisit producte. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar una croqueta de fuet, una patata farcida de fuet i un tàrtar de fuet.
3 plats amb fuet
1. Croqueta de fuet
Ingredients:
- 1 fuet tendre
- 1 ceba gran
- 100 g de mantega
- 100 g de farina
- 500 g de llet
- Sal
- Nou moscada
- Per arrebossar: farina, ou i panko
- Oli per fregir
Pelem i piquem el fuet. A la cassola posem la mantega, la ceba picada i sal. Coem lentament fins que la ceba sigui ben daurada. Hi posem tota la farina de cop i coem un parell de minuts. Afegim el fuet ben picat. Donem un parell de voltes. Hi posem la llet calenta, sal, pebre i nou moscada. Coem lentament sense deixar de remenar fins que notem que la beixamel és ben densa. Traspassem a un recipient i tapem a pell amb paper de forn. Un cop ben freda la massa, fem boletes, les passem per farina, ou batut i panko. Fregim en abundant oli calent fins que les croquetes siguin ben daurades. Posem sobre paper absorbent perquè tregui el greix sobrer.
2. Patata farcida de fuet
Ingredients:
- 4 patates mitjanes
- 1 fuet tendre
- Una ceba tendra
- 300 g de formatge d’untar
- Una punta de pebre vermell picant
- Una cullerada de pebre vermell dolç
- 100 g de formatge Emmental ratllat
- Herbes fresques: porradell, anet i alfàbrega
Bullim les patates amb pell durant 40 minuts. Les deixem refredar i fem un tall per la part superior. Barregem daus de fuet pelat tallats ben petits amb el formatge d’untar, la ceba tendra picada, el pebre vermell picant i el pebre vermell dolç. Barregem bé. Omplim les patates amb aquesta barreja, les cobrim amb formatge Emmental i les enfornem a 200 °C durant 10 minuts. Quan surtin del forn les acabem amb porradell, anet i alfàbrega.
3. Tàrtar de fuet
Ingredients:
- 1 fuet tendre
- 1 pastanaga
- 1 ceba tendra
- Un grapat de tàperes
- 4 cogombrets
- Una cullerada de mostassa a l’antiga
- 100 g de maionesa
- Un raig de salsa Perrins
- Unes gotes de Tabasco
- Pa Carasau (o torradetes)
Pelem i piquem el fuet, la pastanaga, la ceba tendra, les tàperes i els cogombrets. Ho barregem tot. Amanim amb mostassa, maionesa, salsa Perrins i unes gotes de Tabasco. Remenem. Sobre el plat posem una anella metàl·lica, omplim i acabem amb el pa Carasau.